RSS
 

Romania muta

21 Mai

Dincolo de noi cei activi exista o Romanie muta , formata din milioane de contetateni care nu doresc a fi in viata cetatii .Unii nu prea stiu de mesajul ei catre semeni , altii sunt muti pentru ca nu se simt in cetate .

Mutismul nostru in istorie este o cheie care inca nu a fost atacata si nici nu s-a incercat a se vedea cauzele care l-au produs .Ele sunt adanci si vin din mileniile istoriei cand din nefericire nu ne-am asumat un rol central in devenirea noastra proprie .Am cautat a vedea rosturi in alta parte , am mers orbecaind in viitor , nu prea am avut o coloana vertebrala necesara schimbarii noastre radicale in  bine .

Mutismul nostru poate fi vazut de unii ca o calitate a ramanerii in istorie .Eu il vad ca o defectiune a creatiei noastre atitudinale .Nu avem acel ceva care sa ne conduca la marea istorie .Parca nu simtim clipa inaltatoare si ne pacalim cu totii de nimicuri . Suntem prea creduli si avem in sange jertfa inutila a facerii unei margici si nu a diamantului .Crezul meu este ca poticnelile creatiei noastre in istorie ne-au marcat si avem proaste raspunsuri acolo unde ar trebui sa avem atitudini puternice de afirmare sau de respingere a tuturor celor care nu sunt cu noi.

Capatam forme hilare de comunicare in conditiile in care nu inchegam un discurs mesianic pentru tara noastra .Suntem toti impotriva tuturor si ne atacam oricand vedem ca celalalt este mai neputincios .Nu avem o cultura a solidaritatii la care unii astazi ne cheama .Nu suntem pregatiti sa luam taurul de coarne nici acum in ceasul al doisprezecelea cand avem cutitul  la gat si sanse mari de redresare nationala nu sunt . Toate se leaga si ne conduc la ideea ca suntem pe marginea prapastiei .Este un lucru bun daca reusim sa recladim tara fara de cei care ne-au adus aici .Tare mi-e teama ca nu suntem in stare de asemenea masuri ce ne-ar redresa moral si poate si material .Problema noastra centrala este in planul eticii guvernarii si al relatiilor interumane .

Nu suntem pregatiti de CURATENIE GENERALA si nici nu o dorim .Cei care au adus tara aici sunt in continuare cei care ne si conduc .

Asa ceva cred ca nu mai tine mult timp si avem a vedea o mare nemultumire de reimpartire incorecta a avutiei tarii in favoarea celor care au jefuit si  nu au pus nimic temeinic pentru cei multi care au o dorinta unica : sa aiba cu ce sa traiasca in pace si liniste.

Romania muta incepe sa se miste …Ea nu mai poate continua asa .Devine animalica si este pe cale de a pieri …O sansa are in trezirea si desteptarea rapida a imenselor sale forte esentiale   , intru credinta ca face un lucru bun .

O sa vedem ce va fi !

 

Leave a Reply