RSS
 

Vitezda

25 Apr

In Ierusalim era o Scaldatoare a Oilor, numita Vitezda, care avea cinci pridvoare.3.  În acestea zăceau mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei.
4. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare şi tulbura apa şi cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ţinut.
5. Şi era acolo un om, care era bolnav de treizeci şi opt de ani.
6. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: Voieşti să te faci sănătos?
7. Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea.
8. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi umblă.
9. Şi îndată omul s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă.(Ioan, 5)

NU AM om pentru a ma ajuta !Aceasta e intrebarea cheie ?

De ce ne trebuie la ceas de vindecare ? Poate este nevoie de el , dar poate mai nevoie este de noi, de mobilizarea imediata a noastra pentru a ne da cel mai bun ajutor la ceas de cumpana .O vorba de-a noastra vine a spune ca Dumnezeu iti da , dar nu iti baga in sac ! Cam asa este si aici .Poate temerea omului slabanog vine ca nu poate sa rezolve singur vindecarea pentru ca de multe ori inainte a incercat si nu a reusit .Aici viata si intamplarile vietii slabanogului ii dau dreptatea sa .Dar acum era in fata sa Mesia , Dumnezeul nostru care ii spune acele cuvinte inaltatoate .Era sansa lui de a le duce pana la capat si a se mantui , a se vindeca de relele multe din interiorul sau , de negura din sufletul sau si apoi sa faca totul pentru a merge la multumirea trupului . El , pamanteanul se intalnisera cu Esenta omului si nu putea a zice decat ca NU AM OM ! Grav raspuns al umanitatii la greul personal ! Zidire pe nisip acest raspuns la scara istoriei umane !

Suntem pierdere de vise si miscare de aer , suntem nestemate de curcubeu si visare de cristal , suntem frumuseti graitoare intro facere zbuciumata , suntem untdelemnul unei clipe de adanca desertaciune a facerii unui mic lucru trecator , suntem firava descarcare a bucuriei naturii in mersul ei spre noi creatii , suntem pierderea de Rai a unui inceput care se dorea nepieritor !

 

Leave a Reply