RSS
 

Suflete zdrobite

13 Apr

De sambata si pana astazi privesc cu piosenie drama care a avut loc in Polonia : decapitarea elitei politice si militare din cauza accidentului ( oare ? ) aviatic de la Smolensk ( Rusia ). Poporulma uimeste , multimea ma incanta , respectul lor fata de tragedia umana de necuprins este imens .Aici vedem educatia unei mari natiuni , aici observam esentele de viata si de religie , aici sunt diferentele fata de altii si de noi .

Necazul urias a strans ca un stup toate albinele  in SOLIDARITATE  si uitand parca animozitatile de orice fel si-au dat mana cei vii /polonezii si au realizat UNIREA de simtaminte mai mult decat necesara la astfel de drama nationala .

Solidaritatea si unirea sunt elementele de coeziune ale unei natiuni puternice , intarite si apte pentru viitorime.

Cinste lor !

Ma uimeste respectul fata de cei morti , fata de personalitatile disparute , fata de drama familiilor indurerate , fata de ceasul rau care nu poate sa indoaie sub nicio forma puterea acestui neam greu incercat in istorie .Distrus suflet , mare  umilinta a duhului unei natii sunt elemente de intarire a spiritului polonez.

Cu mic cu mare , femei, barbatii , tineri si varstnici , dintrun partid politic sau altul , cu totii au facut o masa de candele umane aprinse alaturi de cele materiale la capataiul celor vremelnic adormiti .

Drama de la Katynul suferintei Poloniei este acum marita de cea de la Smolenskul rusesc .Ce tragedie ! Ce efect poate sa aiba un asemenea accident aviatic ! El a unit si a intarit spiritul unei populatii care avea grijile crizei in sange , care privea in perspective politice semenii , care se divizase mult pe partidute si partide care mai de care mai patriotarde si iata ca deodata lucrurile capata si alte intelesuri in fata MORTII esentei statale a polonezilor la acest moment .

Ii admir , le multumesc ca exista , am invatat mult de la reactiile lor umane , de la felul lor de a da respectul personalitatilor nationale  si , alaturi de milioanele de suflete ale planetei,  zic si eu : Dumnezeu sa-i odihneasca in pace si sa le fie tarana usoara !

Dumnezeu sa-i ierte !

Condoleante unui popor maret si familiilor greu incercate !

Da-i Doamne taria fiicei familiei prezidentiale sa poata trece de aceasta cumpana a neamului ei si sa poata iesi sanatoasa din aceste zile !

 

Leave a Reply