RSS
 

Obşte de prăznuire

11 Apr

La un ceas anume , dupa un an de zile , cand luna este in crestere ,  cel care intra in aceasta lume are cinstea de a fi putin mai constient in fata semenilor si este supus  unui  ceremonial al taierii motului , al ruperii turtei sau a devenirii intru cinste,  recunoscut de o obste de praznuire aleasa .

Acest lucru s-a intamplat ieri si pentru intaia mea nepoata si rostuirea vremii si -a spus cuvantul .

Ea – printesa bunicului , cu multa indarjire si personalitate cat cuprinde a stat la tranta cu tot ceea ce ii iesea in cale si nu era cunoscut .Tipetele ei vesteau adunarea de porunca sa de a fi lasata in pace sau de a fi luata mai incet si mai cu gingasie .Dar oamenii cei mari au si ei rostuirile lor si vrerea lor a fost legea si pentru ea .Asa ca neavand incotro , cu chiu cu vai , a fost subiectul evenimentului ruperii turtei deasupra capului de catre nasa , a taierii motului si ,apoi, a alegerii de bunuri dupa o tava de piele cu grija aleasa .

Aici a fost punctul culminant al zilei si al evenimentului major al vietii ei .Intre plansete si multe pauze a fost , cu bunicul alaturi , cea care a ales stickul de memorie , stiloul si cheile de la masina mea . Toti erau intro bucurie generala .Erau bucurosi  de alegerile facute , dar si de finalizarea  momentului mult asteptat .Ceea ce  a urmat nu mai era pentru Emma , ci pentru cei invitati si prezenti .

Precum zorile se revarsă pe deasupra munţilor, tot aşa si vremea isi urmeaza drumul ei .

Fie cer mereu senin in viata ei , carari cu multe visuri implinite si ajutorul nostru sa fie temelie la cel care da soliditatea celui de sus .

 

Leave a Reply