RSS
 

Netrebnice zidiri

18 Apr

Te uiti in lumea larga , te uiti in tine si parca nu ai sansa a vedea chiar mizerie generala in toate ale firii si  ale oamenilor .O alterare a constiintei umane exista la tot pasul , o incercare de a fi si mai prost este in firea multora , o mizerie a existentei umane se adanceste spre stigatul disperat al semenilor constienti ca asa ceva nu se mai poate , ca asa nu mai merge , ca ne ajunge prapastia in care am intrat de buna voie si nesiliti de nimeni .

Suntem pe o margine a prapastiei din care numai noi ne putem scoate , pentru ca Dumnezeu ne-a dat multiple sanse pe care noi nu am fost pregatiti sa le valorificam .

De ce toata aceasta drama se intampla mereu in acest neam ?

De ce nu se mai termina afundarea noastra in mocirla nefacerii a ceea ce este necesar multimii?

Simplu!

Nu suntem  educati , pregatiti pentru a ne sluji noua , ci mai mult altora .

Nu avem in sange ca suntem  stapani si ca putem lua taurul de coarne si ca putem fi decidentii propriei noastre sorti .


Vad in jurul eu multa liniste si ma intreb daca ea este reala si  cred ca este numai amagire si lipsa de implicare in treburile obstii .

Cum remediem aceste decenii de grea pierdere pentru neam ?

Un prim raspuns ar fi ca nu putem ca indivizi cu nimic a face altfel destinul multimilor sa se schimbe , dar atunci unde este forta OMULUI  creator si a patriotului care doreste ca semenii lui sa fie luminati si sa o duca tot mai bine ?


Este mancata , distrusa , fortata sa se usuce in multul secatuirii neamului  de modele ,de valori autentice  .

Sunt mii de promovari a nonvalorilor , a pseudopersonalitatilor care sa duca la raiting in media , dar in viata , in educatie cum abordam problemele acestei clipe ?


Greu la deal cu boii mici !

Inteleapta zicere si raspunsul nu poate fi la inaltimea acestei intrebari !

De ce netrebnice zidiri ?

Simplu !

Pentru ca toate sunt alandala , ca nu sti acum care este calea dreapta si care este intunericul care ar trebui acolit , neurmat , sa fie indepartat din calea tinerilor in formare .

Unde este Binele si  care reprezinta Raul ?

Acele societati in care  acest  raspuns nu-si gasea realizarea in viata fiecarei zile sunt si au fost pe calea pieirii .

De ce suntem noi fericitii care mergem mereu spre in jos  si nu gasim o cale in care inaltimea muntelui sa fie cea care nu ne mai satisface ?

Daca stiti va rog sa-mi scrie si mie cineva  si sa ma lamureasca , in felul lui , nu ?

 

Leave a Reply