RSS
 

Cornelia Bodea

29 Apr

Academia Romana anunta ca, miercuri-28 aprilie 2010, s-a stins din viata marele istoric Cornelia Bodea, membru titular al forului de cultura.

Acad. Cornelia Bodea s-a nascut in anul 1916.

Ca specialist in istoria moderna a Romaniei si istorie moderna universala, si-a consacrat activitatea elaborarii unor valoroase instrumente de lucru: “Documente privind Unirea Principatelor” (vol. III), “Bibliografia istorica a Romaniei sec. XIX” (vol. I, V).

In semn de recunoastere a valorii operei sale stiintifice, acad. Cornelia Bodea a fost aleasa ca membru al mai multor societati stiintifice din tara si de peste hotare. A fost distinsa cu Diploma de excelenta a Fundatiei “Moise Nicoara” din Arad, cu diploma de onoare acordata de orasul Boston (SUA) si cu Ordinul National “Pentru merit” in grad de Mare Ofiter.(sursa: http://www.ziare.com/stiri/deces/a-murit-marele-istoric-cornelia-bodea-1012551 ).

Am cunoscut-o in mai multe randuri , inclusiv la arhive .Un om de o rara modestie si de o aleasa finete intelectuala . O femeie cu mult discernamant in problemele cele mari ale istoriei nationale si un militant activ pentru dreptatile romanilor .

Dumnezeu sa o odihneasca in pace !

 

Leave a Reply