RSS
 

Primiţi-l pe cel slab

07 Mar

Ce vreme ? Visare si ganduri de slava sunt lasate pentru nimicurile vietii si pentru implinirea firii pamantesti a omului !Cei puternici ajung sa fie in fruntea bucatelor slavei de aici , iar cei slabi sa aiba parte de ocrotire in ceruri si nu pe pamant. Parca asa zice si o institutie creata de comunitate pentru multimile in deruta sau in aflarea linistii sufletesti !

Pe pamant buna pace , armonie , intelegere si ajutor intre toti semenii nu a fost , nu este si nu va fi in atari circumstante .Trebuie schimbata paradigma in care totul a fost croit .trebuie mestesugite alte raporturi intre semeni .Trebuie o alta descarcare a uzufructului comun si individual in forme care pana acum nu au fost gandite sau aplicate .E treaba multa si mai nimeni nu cred ca are acest interes .Cred ca nici Biserica , indiferent care , nu vrea a vedea ca avem raspunderi mari la viata in libertate a celor daruiti de Dumnezeu cu suflare !

Cine-l primeste pe cel slab?Cine-l ocroteste ?Nimeni pana acum nu a dat un raspuns in fapte si nu in vorbe la aceste intrebari ! Poate ar trebui a vedea cine este cel slab?Tot omul la o nevoie care este mai mare decat putinta lui animalica de a o putea rezolva , atat pe plan fizic , cat si sufletesc .Indivizii care avand viata sunt tarati de desfasurarea ei in a deveni animale , in a nu gandi la frumusetea vietii umane , in a  nu crede in iubire, in dreptate , in adevar , in bine , in frumos pentru nu il stiu , nu il simt , nu le-au avut alaturi de ei niciodata .Multi asemenea au trecut prin aceasta viata in asemenea conditii .Multi asa cum au venit asa au plecat , fara mai nimic , saraci cu totul si in toate .

O societate umana care mai nicaieri nu a reusit sa ofere o viata demna tuturor celor care se nasc fara de voia lor pe acest taram ! De ce oare ? Suntem de mii si mii de ani fiinte rationale , suntem inzestrati cu inteligenta , cu spirit critic , suntem plini de o multime de calitati si cu toate acestea nu am dorit a rezolva o probleme a bunului simt si anume sa -l primim si pe cel slab alaturi de noi si sa-l inzestram cu tot ceea ce nu a venit pe aceasta lume !

Grea misie si nu vad daca viitorul stralucit o va rezolva vreodata !Pulbere si intristare cat cuprinde , iar dreptate in ceruri sau in pamant, ca pe pamant numai si numai dezechilibre de toate felurile si in toate directiile !

 

Leave a Reply