RSS
 

Călcător (de poruncă)

09 Mar

Poate fi bine ca tot timpul sa fii cel care mereu sa te ingrijesti de a respecta cele scrise de oameni / Este un raspuns greu de dat in conditiile vremurilor tulburi in care macar viata mea s-a desfasurat .De ce ?In mod simplu ar fi un raspuns simplu : pentru ca ar trebui intelese vremurile intai si apoi actiunea oamenilor , nu ?


Daca lucrurile ar sta altfel atunci unde este cutezanta indivizilor  la toate nedreptatile  zilei ? Unde sunt clipele de vultur la toate rascolirile fetelor imparatesti in dauna firii normalului uman ?  Unde avem a vedea virtutea si liberul ei mers in vreme ?


A fi in orice vreme aparator al poruncii poate este bine , dar a se vedea si reactia indaratnica a fratelui fiului risipitor ?Este oare bine la vreme de cumpana si la atacarea elementelor esentiasle ale omului sa poti cuteza sa fii de acord cu normalitatea poruncii , oricare ar fi ea ? Dar cand ea vine de la varful unui regimtotalitar ? De ce unii sunt revolutionari si altii sunt contrarevolutionari in istorie ? De ce vin unele vremuri cand aceste lucruri se inverseaza si tot ceea ce era bun devine ne-bun , tot ce era firescul zilei devine ne-firescul ei ?


A fi calcator de porunca este o datorie in vreme de stramsoare politica totalitara si in orice timp in care omul in libertatea si in dreptuirle lui fundamentale este atacat .Ceea ce nu stiu unii care zic ei ca ne reprezinta este ca din cand in cand multimile devin calcatoare de porunca si asta nu este o fericire pentru nimeni dar nici ele nu mai pot rabda traiul animalic si cauta o solutie inn directa legare cu starea lor , cu nivelul lor de perceptie a realitatii lor , cu inzestrarea lor si rezolva totul in viziunea lor , care de cele mai multe ori este cea mai radicala si care duce suta la suta la sange .


A nu calca legea  in ceas de pericol al intregii suflari este un act de neputinta morala si de infantilism public si civic si nu te poate duce decat la acceptarea nimicniciei traiului mizer .


Dumnezeu  ne-a creat cu liberul arbitru . Pacat ca multi nu stiu de acesta si de aceasta calitate pe care am primit-o pentru a o folosi , nu ?

 

Leave a Reply