RSS
 

Ratacitii

28 Feb

In toate timpurile ratacitii au fost oameni care nu aveau un capatai , moral , material , de substanta de aparat , de sustinut si de luptat pentru el.ei sunt sarea si piperul dezastrului in care o societate se afla la un moment dat , ei sunt cei care adauga inca un faliment de sorginte intelectuala la facerea unei noi lumi , ei sunt cei care au o mare contributie la nasterea monstruozitatilor lumii in care ne tot desfasuram viata aceasta trecatoare.

Nu vad calea de a bara accederea lor la desfasurare , la implicare in viata cetatii.Cei mana pe ei lupta / de ce sunt intretinute acele valori pe care ei le promoveaza ? Pentru ce suntem mereu legati de idealurile lor , care sunt ale subteranilor ?

Cine sunt ei ? Simplu , sunt :

“2. …oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie,
3. Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine,
4. Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
5. Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia.
6. Căci dintre aceştia sunt cei ce se vâră prin case şi robesc femeiuşti împovărate de păcate şi purtate de multe feluri de pofte,
7. Mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului. ( http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=79&cap=3,Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel,cap.3 ).

Traim vremurile in care ei sunt majoritari.Nu au repere , nu au scara de a privi intransii , nu au modalitati de a vedea multiplu lumea .Sunt saraci si mititei in tot ceea ce realizeaza si mai ales in gandire .Au repere traditionale de a intelege lumea si sunt dispusi sa nu incerce alte cai daca cele transmise sunt si insusite de ei in totalitate.

Cu ei suntem pe marginea prapastiei , cu ei avem a ne ingriji de raul transmis noua de cei din trecut , cu ei nu cutezam a ne ridica la inaltimea vremii descatusate de impovarate riscuri si inclestate fapte ale celor care in trecut au cutezat a face ceea ce ei credeau ca este si bine si placut Domnului .

Rataciti in cautarea unui rost al nostru in facerea vietii personale , in credinta ca ceea ce primim si executam cu mult mimetism este si bine , este si corect.De ce ne ingramadim in lume atrecatoare a lucrurilor si nu cautam a ne inzestra cu lumea nezidita a margaritarelor Dumnezeiestii creatii ?

Ce vrem a face in viata pe care o avem este rezultatul oglindirii sufletului nostru in noi , este rastalmacirea fiintei netrecatoare in noi cei trecatori , este finitul nostru in calea infinitului lumii si la vietii .

Ratacim pe un drum pe care stim sigur ca nu este al nostru ? Al cui o fi ?

 

Leave a Reply