RSS
 

Răsplătit-au Binele

06 Feb

In locasurile de cult ale flamanzilor te pierzi in micimea omului .Sunt gotice, sunt flacari spre cerul Lui , sunt dorinte ale lor care vor sa fie implinite de Inaltul, sunt caramizi de rabdare si de smereniespre infrumusetarea sufletului napastuit de clima aberant de schimbatoare , sunt replici ale fricii omului de moartea fulgeratoare si inselatoare , sunt dainuiri in veac ale desteptaciunii celor care zi s\de zi , cu multa evlavie aduceau lui Dumnezeu jertfa de cuvant si de trup prin munca , munca , imaginatie si curaj.

Cum poti numi aceste perle de arhitectura decat ca arhangheli ai apararii credintei noastre in spatiu plin de primejdii !

Cum poti sa privesti spre crucea din inaltul turnului catedralelor decat cu respectul celui care stie ca toata aplecarea spre frumos este incununata de dainuire in veac de veac pentru numele Lui!

Sunt secunde de uimire si de admiratie spre acel popor care a cutezat a face ceva care sa dainuie peste mii si mii de ani !de unde vine totul ?

De unde o asemenea rabdare si spirit de daruire ?

De unde grija pentru a rasplati binele cu Bine prin materialul modelat cu sfintenie ?

Din sufletul lor , din inpresionanta cladire a spiritului lor , din dragostea fata de El , din piosenia trecerii noastre prin vreme , din innecarea ispitelor care ne afunda in Raul zilei si din Dragostea fata de casa de pe stanca .

Au imblanzit apele repezi , au construit canale , au modelat cursurile de apa in favoarea lor , au salvat mici bucati de pamant din apa si au dainuit .

Au maiestria constructiilor , au aplecarea spre ordine , au disciplina in lucrul bine facut , au respectl fata de sine , au spirit flamand si suflet ortodox !

 

Leave a Reply