RSS
 

Perdea de fum

18 Feb

Suntem deseori tentati sa privim lumea prin alti ochi, cu alte incercari de a vedea fete ascunse , nesesizabile pentru noi o vreme ,cu dorinta de a descoperi alte aspecte care au fost neglijate .Facem acest demers cu grija , cu sentimentul ca nu vrem sa ne si sa mintim , dar , parca , uneori avem sentimentul ca cineva , ca ceva nu iese, nu se impaca cu ceea ce trebuie sa fie , nu au canalizate gandurile spre punctul care ne intereseaza .

Avem a vedea atunci mai mult decat oricand o perdea de fum , o incercare de a privi un altfel de adevar , al lor , a ceea ce vor unii sa ne prezinte ca imagine a realului , o priveliste jalnica a unui hotar al timpului si al naturii de unii impus ca adevar , o inghesuire a cuvintelor in tipare ale minciunii .

Sunt unii asa de naivi pentru a crede ca sunt vesnici in taramul deciziei si ca pot influenta la infinit rosturile trecerii unui neam prin istorie ?

Au ei in proprietate o mare si sigura perdea de fum care sa le asigure o instapanire in cotidian ?

Eu cred ca nu ! Au disparut ele imperiile , au fost ei infranti imparati , dar unele fiinte care sunt trecatoare intrun regim democratic in care poporul este si ramane suveran .

La ce rost a crede ca prin perdeaua de fum avem a vedea realitatea , cand ea este numai o realitate, o maniera in care unii sa caznesc a ne face pe toti sau pe marea majoritate a noastra sa vedem realitatea lor , universul lor , reprezentarile lor!

 

Leave a Reply