RSS
 

Caramida flamanda

04 Feb

” Frământă lutul, calcă pământul cel clisos şi fă cărămidă tare! “( Naum,cap.3,14. )este un indemn in Biblie .Acesta poate fi si motto-ul cladirii unei civilizatii flamande de exceptie , care are la baza caramida .are culori si nuante diferite , de la cladire la cladire , in zone diferite si cateodata si in constructia aceleiasi cladiri : rosie , rosiatica , verde si verzuie.E mica in dimensiuni , nu-i lata ca a noastra si nici asa le lunga .este baza pentru a fi ridicata orice constructie din acest spatiu european nordic .

Cladiri de sute de metri inaltime , case inghesuite unele langa altele, palate de toate formele si dimensiunile , catedrale si biserici uriase , marete si maiestuoase , canale , baza podurilor , placarea drumurilor etc au la baza caramida .

E clar ca le era la indemana , e limpede ca nu aveau piatra , munti /stanca , dar e impresionat a vedea palate marete din milioane de caramizi !

Au facut-o cu temeinicie , au trudit la ea cu respectul fata de lucru exemplar facut , au asezat-o pentru vesnicie si au modelat-o cu dragoste si cu smerenie .

O caramida care zideste , o caramida care asaza o tara in rosturi de civilizatie .

 

Leave a Reply