RSS
 

C.E.C.

14 Feb

Trei litere care ascund semnificatia a trei cuvinte :

cunoaştere ,

educaţie şi

competenţă.

Aceste trei concepte sunt prioritare astazi pentru tara noastra si pentru calitatea ei in urmatorii ani. Nevoia de o strategie care sa uneasca acestea trei intrun tot este urgenta .Pasul se tot bate , sunete se tot scot , dar ceva care sa fie palpabil si in favoarea celor trei exprimate nu prea avem .

Totul depinde de competitivitatea serviciilor in domeniul educational , de radicalizarea reformei mai ales in domeniul universitar , unde este haos si noncalitate de servicii pentru cetateni .

Pentru o perioadă România a atras investiţii semnificative datorită forţei de muncă calificate în corelaţie cu nivelul scăzut al costurilor. Pe măsură ce aceste costuri se apropie de nivelul UE, singura valoare adăugată în competiţia de atragere a investiţiilor rămâne calitatea şi competenţa forţei de muncă.

Dacă până acum companiile au preluat costurile cu instruirea absolvenţilor după angajare, este posibil ca această disponibilitate să se diminueze în contextul crizei economice. Prin urmare, reforma educaţiei, de la nivelul primar până la învăţământul universitar, este esenţială, şi România nu îşi mai permite să tergiverseze acest proces în funcţie de interesele politice. Sectorul privat este gata să sprijine acest proces, dar aşteaptă deschidere şi maturitate din partea factorilor de decizie.

Competenta avem nevoie in orice domeniu , dar ea trebuie obtinuta cu starea de legitimitate pe care trebuie sa o aiba ocuparea oricarui post de conducere sau de executie din orice sector .Aici trebuie muncit pentru binele general si nu pentru interese obscure sau minime.

 

Leave a Reply