RSS
 

Amaraciune

10 Ian

Stau si ma gandesc cum putem fi daca nu mergeam pe cale comunista a industrializarii fortate , a ridicarii unor mamuti energetici care ne-au secat resursele !

Daca eram ancorati unei idei taraniste, poporaniste de a dezvolta satul , de a face un sistem de ferme model , de a incuraja initiativele de a lucra pamantul temeinic, cu grija si cu dragoste , de a investi mult , enorm in ultimii douazeci de ani in agricultura si a da de munca marii mase a taranilor de la noi.Am mutat nevoit patru milioane de ” oraseni ” la sat , dar nu le-am dat nimic. Am creat niste oameni care sunt asistati social , care pentru gazele naturale, pentru orice au mereu cerinte de a le da statul.

Am secatuit averea noastra , a statului si am saracit toate categoriile sociale , in primul rand pe oamenii de la sat , pe oamenii saraci, pe cei care din diferite motive sunt neputinciosi.

Am creat oameni care au averi , care au miliarde de lei sau euro si ce-am facut ? cel putin zece milioane de cetateni o duc rau , nu au ce manca la nivelul secolului al XXI-lea si atunci stai si te intrebi : de ce ? Nu cumva este o cale de care nimeni dintre cei multi nu avea nevoie ?

Este de gandit daca ruta de dezvoltare pe care mergem are si valoare de adevar pentru cetatenii tarii ! Este clar ca avem nevoie de o economie de piata , ca avem nevoie de legile cereriisi ale ofertei , ca tindem spre a avea un stat in care institutiile sa-si faca misia , dar toate acestea printro strategie in care cei multi sa fie informati despre raul si binele lor , in care sa stim care sunt domeniile in care Romania va investi si va deveni model pentru Europa , in care fiecare sa tinda spre curatenie a muncii de zi cu zi si nu spre hotia celuilalt si raul general .

Pentru acestea si pentru alte multe rele de acest gen consider ca trebuie sa fiu amarat ! Nu vreau sa-mi fie mie bie si restului de sub mine rau !

As dori o cale in care sa aiba ce manca , ce bea, ce imbraca fiecare locuitor de aici sau marea lor majoritate si , in rest, cei care au initiative , au averi , au creativitate etc. sa faca afaceri prospere si sa aiba cat mai mult !

Dar si umilul sa aiba ceva printro munca respectata dusa de el si de ai lui ( nu sa fie asistat ), nu ?

 

Leave a Reply