RSS
 

535 de ani!

10 Ian

Astazi se implinesc 535 de ani de la cea mai mare , mai importanta si mai renumita batalie victorioasa pe care neamul romanesc a avut-o in istoria sa de mii de ani ,prin romanul Stefan cel Mare si Sfant, care a cutezat sa tina piept Imperiului Osman .In cei 508 ani de relatii frumoase pe care le-am avut cu el -batalia de la Podul Inalt ( Vaslui ) este o pagina de glorie trecatoare a noastra . Multe altele sunt ale lor!

Acesta e si motivul pentru care am realizat aceasta postare crezand ca trebuie sa fiu mandru ca apartin acestui neam care are acele resurse necesare cand este cazul unui atac asupra identitatii crestine sau etnice sa riposteze ferm, sa aiba o pozitie transanta pentru glia strabuna , sa stie ca misia lui, a noastra este sa pastram – cu orice chip – ceea ce altii de dinaintea noastra au asezat ca rost al nostru intru nemurire .

O mica tara , o parte a neamului nostru , Moldova a reusit , cu o mare mobilizare si cu o armata in care cei multi erau oameni liberi si datori a sti sa-si apere mosia si sa vina la cererea domnului cu toate cele necesare luptei, sa aseze in rosturi un imperiu univers , o stapanire care credea ca imparateste lumea .

Forta era data de politica domnului de a crea gospodarii de tarani liberi , puternici , bogati , cu credinta ca Domnul ii apara si le da totul pentru credinta lor in stapanirea vremelnica a unui om vrednic . S-au intalnit atunci : un domn maret, o tara asezata si cu raspunderi , o tara care avea un tel si o politica clara de urmat etc. si toate acestea au condus la riposta ferma pe care au reusit sa o dea osmanliilor si la mare victorie pe care si cancelariile Europei au fost nevoite sa o recunoasca si tacit daca altfel nu doreau.

Tuturor de atunci , oamenilor care s-au jertfit pentru neamul romanesc – glorie eterna si toata recunostinta mea !

Ma mandresc cu voi si cred ca prin oameni asemenea voua poate rezistam !

 

Leave a Reply