RSS
 

Archive for ianuarie 25th, 2010

Ploaie de bunăvoie

25 Ian

Ma gandesc ca intro vreme in care afara este ger de crapa pietrele si in interior ne sunt rasucite lamele cutitului pentru ca durerile sa fie tot mai mari singurile visari ale oricarui suflet se indreapta spre o ploaie de bunavoie de la semenii nostri .Poate numai de aici ar mai fi o sansa !

Trezirea la solidaritate , la a ne apleca spre raul din interiorul comunitatii noastre, din noi ar putea fi calea unui inceput de drum care sa ne conduca spre bunastare, spre indestularea firii la nivel moral si ,apoi ,material .

A crea institutii care sa serveasca omul , a recladi pe cele care sunt prost croite ( cultura , sanatate , educatie etc. ), a incerca sa fii alaturi de cele care exista cu folos in Europa sunt dorinte care cu putin efort ar indrepta neamul spre altceva , spre ceva mai asezat si la care alti oameni sa fie la carma .

Ploaia de bunavoie trebuie sa iasa din sufletul nostru , din vrerea noastra , din daruirea noastra .Ea trebuie sa fie roditoare si sa pice pe un teren fertil si nu pe stanca .Acum ultima ne incurca pentru ca orice buna samanta are nevoie de apa vietii si ea nu poate veni decat din prisosinta existentei aceste ploi de bunavoire .

Credinta mea este ca lucrurile trebuie sa poarte un alt nume , o alta infatisare si un chip cat mai apropiat de cel al marii majotitati a acestui neam aflat in limitele decentei de trai , de moralitate , de iubire de aproape .