RSS
 

Archive for ianuarie 23rd, 2010

Cărările mele

23 Ian

Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele . Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.

Tu ai cunoscut şederea mea şi scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe. Tu le-ai cunoscut pe toate şi pe cele din urmă şi pe cele de demult; Tu m-ai zidit şi ai pus peste mine mâna Ta.

Mâna Ta mă va povăţui şi mă va ţine dreapta Ta.

Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai făcut întru ascuns, nici fiinţa mea pe care ai urzit-o ca în cele mai de jos ale pământului.
Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă.

Cercetează-mă, Doamne, şi cunoaşte inima mea; încearcă-mă şi cunoaşte cărările mele . ”

Am realizat un mic scenariu de cuvinte din ceea ce psalmul 138 ne spune din vechime !este un mod de a incerca sa te cercetezi si sa vezi care este de fapt rostul nostru in aceasta trecere ! Cat suntem noi ai nostri si cat suntem o ata pe un mosor care are a face cu soarta , cu destinul , cu ideea ca din pantecele mamei totul este de mult urzit si toata desfasurarea noastra de visuri, de fapte , de poveri in calea rautatilor sunt manifestari ale unei alte vointe !

Oare chiar asa sa fie ! La vreme de mare cumpana esti tentat a vedea aceasta devenire a vietii , dar nu cred ca este cu putinta 100 %. Poate in punctele cele mari ale noastre suntem incrisi intrun program care este al nostru si de care nu stim nimic noi ca fiinte trecatoare . In cele marunte suntem liberi sa ne desfasuram viata si sa ne implicam in a face binele pentru noi si pentru ceilalti de langa noi .

Acum poate inteleg mai bine de ce este necesar ca tot timpul sa gandim pozitiv , sa avem o atitudine benefica fata de cele care se intampla in jurul nostru , sa privim inainte cu liniste in suflet si sa cautam a vedea frumosul in orice realitate a Lui .

Cararile mele de cele mai multe ori au fost dictate de altii , au fost in miscarea lui TREBUIE si este necesar asa, ele m-au condus acolo unde era si izbanda .Dar sacrificiul a fost pe masura , ruperea de restul lumii asemenea , izolarea de raul si curgerea vremii mi-a devenit un aliat al fiecarei etape .

Cararile mele au tinut seama de vremuri si de oamenii pe care ii iubesc , au fost modelate dupa destinul tuturor celor care imi sunt sangele , inima si creierul meu de zi cu zi .Ele au devenit caramizile zidirii vietii mele , ale templului meu cu toate ale arhitecturii lui specifice .

Sunt clipe in destinul omului in care aceste carari merg mai inainte de a fi cladite de cel care mereu le croia .El treebuie sa le vada si sa tina seama de ele .