RSS
 

Archive for ianuarie 10th, 2010

535 de ani!

10 Ian

Astazi se implinesc 535 de ani de la cea mai mare , mai importanta si mai renumita batalie victorioasa pe care neamul romanesc a avut-o in istoria sa de mii de ani ,prin romanul Stefan cel Mare si Sfant, care a cutezat sa tina piept Imperiului Osman .In cei 508 ani de relatii frumoase pe care le-am avut cu el -batalia de la Podul Inalt ( Vaslui ) este o pagina de glorie trecatoare a noastra . Multe altele sunt ale lor!

Acesta e si motivul pentru care am realizat aceasta postare crezand ca trebuie sa fiu mandru ca apartin acestui neam care are acele resurse necesare cand este cazul unui atac asupra identitatii crestine sau etnice sa riposteze ferm, sa aiba o pozitie transanta pentru glia strabuna , sa stie ca misia lui, a noastra este sa pastram – cu orice chip – ceea ce altii de dinaintea noastra au asezat ca rost al nostru intru nemurire .

O mica tara , o parte a neamului nostru , Moldova a reusit , cu o mare mobilizare si cu o armata in care cei multi erau oameni liberi si datori a sti sa-si apere mosia si sa vina la cererea domnului cu toate cele necesare luptei, sa aseze in rosturi un imperiu univers , o stapanire care credea ca imparateste lumea .

Forta era data de politica domnului de a crea gospodarii de tarani liberi , puternici , bogati , cu credinta ca Domnul ii apara si le da totul pentru credinta lor in stapanirea vremelnica a unui om vrednic . S-au intalnit atunci : un domn maret, o tara asezata si cu raspunderi , o tara care avea un tel si o politica clara de urmat etc. si toate acestea au condus la riposta ferma pe care au reusit sa o dea osmanliilor si la mare victorie pe care si cancelariile Europei au fost nevoite sa o recunoasca si tacit daca altfel nu doreau.

Tuturor de atunci , oamenilor care s-au jertfit pentru neamul romanesc – glorie eterna si toata recunostinta mea !

Ma mandresc cu voi si cred ca prin oameni asemenea voua poate rezistam !

 

Amaraciune

10 Ian

Stau si ma gandesc cum putem fi daca nu mergeam pe cale comunista a industrializarii fortate , a ridicarii unor mamuti energetici care ne-au secat resursele !

Daca eram ancorati unei idei taraniste, poporaniste de a dezvolta satul , de a face un sistem de ferme model , de a incuraja initiativele de a lucra pamantul temeinic, cu grija si cu dragoste , de a investi mult , enorm in ultimii douazeci de ani in agricultura si a da de munca marii mase a taranilor de la noi.Am mutat nevoit patru milioane de ” oraseni ” la sat , dar nu le-am dat nimic. Am creat niste oameni care sunt asistati social , care pentru gazele naturale, pentru orice au mereu cerinte de a le da statul.

Am secatuit averea noastra , a statului si am saracit toate categoriile sociale , in primul rand pe oamenii de la sat , pe oamenii saraci, pe cei care din diferite motive sunt neputinciosi.

Am creat oameni care au averi , care au miliarde de lei sau euro si ce-am facut ? cel putin zece milioane de cetateni o duc rau , nu au ce manca la nivelul secolului al XXI-lea si atunci stai si te intrebi : de ce ? Nu cumva este o cale de care nimeni dintre cei multi nu avea nevoie ?

Este de gandit daca ruta de dezvoltare pe care mergem are si valoare de adevar pentru cetatenii tarii ! Este clar ca avem nevoie de o economie de piata , ca avem nevoie de legile cereriisi ale ofertei , ca tindem spre a avea un stat in care institutiile sa-si faca misia , dar toate acestea printro strategie in care cei multi sa fie informati despre raul si binele lor , in care sa stim care sunt domeniile in care Romania va investi si va deveni model pentru Europa , in care fiecare sa tinda spre curatenie a muncii de zi cu zi si nu spre hotia celuilalt si raul general .

Pentru acestea si pentru alte multe rele de acest gen consider ca trebuie sa fiu amarat ! Nu vreau sa-mi fie mie bie si restului de sub mine rau !

As dori o cale in care sa aiba ce manca , ce bea, ce imbraca fiecare locuitor de aici sau marea lor majoritate si , in rest, cei care au initiative , au averi , au creativitate etc. sa faca afaceri prospere si sa aiba cat mai mult !

Dar si umilul sa aiba ceva printro munca respectata dusa de el si de ai lui ( nu sa fie asistat ), nu ?