RSS
 

Zapada

20 Dec

A nins peste tara de cateva zile si s-a asezat minunat .Este peste tot o frumusete de vreme si de peisaj.Brazii sunt plini de zapada si crengile lor sunt aplecate de greutatea omatului .

Peste tot iarna si-a intrat in drepturile ei .Numai noi am fost – a cata oara ! – luati pe nepregatite ! Suntem proverbiali si chiar lipsiti de o minima organizare a bunului simt in secolul pe care il traim alaturi de state ale batranului continent .

stiri care mai de care mai de rasul curcii , oameni inzapeziti , drumuri blocate , sute de trenuri intarziate , mare noastra autostrada zisa a soarelui inchisa etc .Rusine e putin de spus in atare situatie .Lehamite si noroiul de pe drumuri .Eu unul platesc toate taxele si impozitele cerute de statul roman si amrespectul cuvenit fata de cee3a ceinseamna datoriile mele , dar statul catre mine ce respect are ? Unde se gaseste el cand eu sunt total nemultumit de serviciile pe care mi le ofera ? Daca eu fac ceva care nu este conform a ceea ce o lege spune sunt cel putin atentionat daca nu si mai mult pedepsit .Invers ?!?

Statul ar trebui sa plateasca toate daunele tuturor oamenilor care au avut de patimit din cauza lui .Nu vremea este de vina , ci proasta noastra organizare , nu este ca nu avem bani , ci ca sunt prost chivernisiti, nu este omul simplu de vina , ci institutiile de el sustinute cu fonduri ca nu isi fac datoria etc.

Va veni vremea cand si eu sa fiu si toate vor avea un alt final ?

 
 

Leave a Reply

 

 
 
 1. bogdutza

  21/12/2009 at 7:16 AM

  Statul si insitutiile sale nu sa isi faca (cel putin in cazul nostru) datoria, ca e consitutionala sau sociala (asa cum invatam in anul I despre misiunea sociala a statului) atata vreme cat noi, cetateni ai acestui stat, vom sta in continuare in aceasta stare de pasivitate mioritica, conducandu-ne viata de zi cu zi dupa expresia "Ce sa facem maica, mai stranegm cureaua!"

  Problema nu mi se pare ca e "de ce nu face statul pentru noi" ci "de ce nu faem noi ceva pentru a sanctiona, trage la raspundere" pe cei ce ne batjocoresc zilnic.

  Statul ne va ignora atata timp cat pungile cu zahar, orez, malai, sunt suficiente odata la 4-5 ani. Restul pentru ei nu conteaza. Nu fa azi ce poti face maine, ci poimanine sau raspoimaine, caci pana atunci iro se uita ori nu mai e nevoie.

  masuri de deszapezire? la un moment dat zapada se va topi singura

  Masuri anticriza? pana la urma criza economica va trece si ea, se vor agita destul altii in jurul nostru.

   
 2. Aurel Soare

  21/12/2009 at 7:08 PM

  Sunt de acord cu ceea ce exprimi.

  Problema este ca nu avem o societate civila dezvoltata, ca nu sunt oameni care sa stie ca sunt si cetateni , ca taranii din noi nu vad ca sunt cetateni si ca statul , lor trebuie sa le serveasca si nu invers !

  Scoala este croita ca individul sa nu afle cata putere are in stat , ca el este parte a suveranitatii , ca el poate schimba legi, institutii si oameni nepriceputi pusi pe locuri bugetate din veniturile lor .

  Cateodata te intrebi nu este pacat de sangele varsat ?

  Mergem inainte in optimism si credem ca viitorul va da nastere unei societati cum ar trebui sa fie .

  Ce sa facem daca noi avem onoarea sa fim intro vreme in care mai nimic nu este cum se spune si cum la prima vedere pare !

  Multumesc de increderea data ideilor si tie numai bine si mult succes in cladirea unui alt statut pentru semeni !

  Craciun fericit !

   
 3. bogdutza

  22/12/2009 at 7:54 AM

  imi aduc aminte ce stupoare s-a creat in timpul facultatii printre noi, studentii, cand am aflat la un curs de drept constitutional, cata putere are defapt individul intr-un stat de drept, in care insitutiile functioneaza pentru cetatean si nu invers.

  Din pacate aproape 50 de ani de totalitarism, lasa urme adanci in consttinta oamenilor, care din pacate adopta in continuare o atitudine umila si de resemnare in fata autoritatilor statului. Aceasta mentalitate trebuie schimbata, iar procesul ar trebui inceput inca din scoala