RSS
 

Ura

03 Dec

Un sentiment care te dezumanizeaza , dar care iti creeaza satisfactiicand ai probleme de adaptare la normalitate . Din pacate , astazi , mai mult decat oricand, ura ne in soteste la tot pasul .Suntem in relatie ca aerul cu ea, impartasim ideile care a intretin si mergem cu ea la brat si ne simtim bine daca suntem prost crescuti sau fara de Dumnezeu .O minte bolnava , plina de sacatuiri continue de suflet si de mangaiere , o minte aburita de intnericul constiintei nu are cum sa iasa din acest sentiment satanic .

pericolul este ca ura sa ne dea esenta vietii in contemporaneitate .Din mesajele ei nu avem a gasi decat invrajbirea intre semeni , cautarea caii demonice de existenta pentru a domina , pentru a supune , pentru a sfarama si a spulbera vietile altora care nu fac jocul tau.

Cine ar putea sta la baza ei ? Poate prea multa iubire de sine , poate cresterea fara de dragoste , milostivenie , caldura a caminului , spirit de jertfa spre copil , spre cei care te-au nascut, cladit , format , ajutat etc. Neatentia, nesimtirea, netrebnicia lucrului te conduc la a vedea totul in jurul tau cu ura , cu dusmanie , cu fiebere asangelui care vede in acest stil al vietuirii alaturi de ceilalti esenta vietii .

Daca nu ma uibeste nimeni , pot uri pe toti , pot crea durere tuturor .Asa ma simt eu bine !- zic unii la intrebarea cum este posibil sa fie asa .Este o stare de satisfactie si de implinire cu raul realizat .Am ajuns ca viata din jurul nostru sa aiba multe clipe de ura activa , de incrancenare si lupta pentru ca si capra vecinului sa plesneasca si sa poata crapa cu un mic ajutor din partea noastra .

Ura e a salbaticului , a celui care crede ca astfel este si el respectat , ca relativul din el devine absolut !

Poate fi ea izvorul tuturor rautatilor ? Un raspuns cu bun simt ar fi : DA .

Unii spun :

Epicur: “Sa nu invidiem pe nimeni; caci cei buni nu merita invidie, iar cei rai, cu cat prospera mai mult, cu atat isi grabesc ruina!”

Democrit: “Invidiosul se pedepseste singur ca pe un dusman”.

un proverb romanesc zice : invidiosul isi sapa siesi groapa! “

Cuvinte luate , intelepte , pline de talc si de mesaje in multe directii .Depinde pe care vrei sa le dezvolti in viitorul tau.

Ce iti poate oferi ura ? Caderea , o cadere din care nu mai te poti ridica decat daca o constientizezi si te lupti spre a vedea lumina vietii care este dragostea .

Greu se mai fac oamenii oameni si tot greu este si sa traiesti in demnitate pe acest pamant !

 

Leave a Reply