RSS
 

Serbia

23 Dec

Autoritatile din Serbia au depus, oficial, candidatura la Uniunea Europeana. Presedintele sarb, Boris Tadic a inmanat documentele premierului suedez, Fredrik Reinfeldt – a carui tara asigura presedintia UE pana la sfarsitul anului. Potrivit Radio Romania Actualitati, Serbia se alatura Albaniei, Muntenegrului si Islandei – care aseapta si ele decizia institutiilor europene. In acest moment sunt in stadii de negociere doar Croatia, Turcia si Macedonia.

De altfel, Serbia a facut, in ultimii zece ani, pasi importanti in procesul de implementare a programului de integrare europeana, insa mai sunt multe conditii de indeplinit pana la aderarea propriu-zisa. Potrivit autoritatilor din aceasta tara, a fost fixat ca obiectiv anul 2014. “( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6755868-serbia-depus-candidatura-uniunea-europeana.htm )

Se integreaza si Estul Balcanilor prin serbia .Este bine .Avem nevoie de pace in jurul nostru si in Europa .Sarbii au trecut prin cumplite vremuri in istoria lor recenta , unele binemeritate , ca pactizare cu regimul Milosevici, altele nemeritate , dar , toate , suportate cu stoicism si mandrie identitara.

Ma bucur de dorinta lor si ma voi bucura si mai mult daca o sa se integreze cu adevarat in UE cand si-au propus . Sunt sarbii un popor cu mari resurse si cu multe posibilitati de a-si realiza visele .

 

Leave a Reply