RSS
 

Ravna

05 Dec

1. Imbold lăuntric puternic, pornire aprinsă spre ceva, însufleţire în muncă; sârguinţă, silinţă, zel. ♦ Ardoare, evlavie. 2. Dorinţă aprinsă pentru ceva; poftă;credinţă, cucernicie, cu-viosenie, cuviosie, deochetură, deochi, descântec, dispoziţie, dorinţă, evlavie, farmec, gust, magie, pietate, piosenie, piozitate, plac, plăcere, poftă, religio-zitate, smerenie, voie, voinţă, vrajă, vrăjitorie, vrere; 1. v. perseverenţă. 2. v. hărnicie. 3. ardoare, sârguinţă, străduinţă, zel, (înv.) nepreget, nepregetare, osârdie, osârdnicie, osârduinţă, osârduire, osârduitură, protimie. (~ lui era demnă de lăudat.) 4. v. bunăvoinţă. 5. v. aspiraţie.( http://ravna.vocabular.ro/wordSearch.php?view=views/wordSearch.xsl& ).

In tot locul si in toata viata noastra ar trebui sa avem ravna la actiunile pe care le facem , din dragoste si iubire de noi si de semeni .A avea ravna este un criteriu de a fi in GRIJA CU CEEA CE DORIM A FACE ACUM SAU MAI TARZIU .

Cel care se straduieste si cu ravna la face pe toate castiga in fiece clipa admiratia celor cu care sta , lucreaza sau mediteaza . Ravnitorii sunt dragi oamenilor si lui Dumnezeu .Fara suflet, fara luare aminte , fara un mod anume de a fi in realitate deosebit de activ nu poti sa faci mai nimic .

Recunoasterea muncii noastre vine dintro anume implicare a noastra in tot ceea ce facem spre binele tuturor – apropiati , frati ai nostri sau straini .

In aceasta viata in clipele de cu zi ne trebuie forta , putere , ravna in a fi ceea ce dorim , in a avea ceea ce proiectam ca este cu noi si in vointa noastra .

O anume tarie a vointei nu are nimic comun cu ravna omului pentru ca nu exista o scara de valori , niste repere crestine de urmat si de aparat , o forta etica spre care sa credem si spre care sa fim indrepotati in clipele vietii noastre in aceasta lume trecatoare pentru fiecare dintre noi.

 

Leave a Reply