RSS
 

Raul din noi

17 Dec

Inceputul lui este din vremea primei noastre rodiri , cand am inceput anume sa dorim ceva si sa nu primim , sa cautam intunericul din noi fara a vedea mare lumina care ne este la indemana .

Inceputurile lui sunt semnalate de psihologi , de biserica , de vraci, de brahmani, de preoti , de cei care au studiat raul in toate formele lui .Cand nu stim sa transformam in bine ceea ce am primit ne incarcam cu raul din noi si-l dam apoi – fara voia lor – semenilor .Suntem , poate, acum , in aceasta lume patimasa, mai darnici de rau decat de bine prin nepasarea noastra , prin inselarea permanenta a celui de langa noi , prin tradarile continue fata de semeni , prin dorinta de a-mi fi mie bine chiar cu pretul raului altuia etc.

Neghina nu da roada graului niciodata si nici nu o va putea da vreodata ! Ea este in lanul de grau pentru a nu uita ca raul exista si fara sa-l chemi , fara sa faci apel la el .Greul lucrurilor de facut este de a face binele pentru ca a face rau este la indemana tuturor celor care nu au Dumnezeu sau il au degeaba pentru ca nu au nicio norma morala de convietuire cu altii alaturi si in buna pace .

Raul din noi starneste furtuna si daca nu doresti incetarea ei te transformi in intunericul fiintei robitoare de semeni si dai in altii veninul tau , putreziciunea faptelor tale , mormantul clipei in care nu sti sa faci bine .

Drepturile personale sunt sfiintite prin lumina faptelor noastre si nu prin rautatea clipei in care intunec toate orizonturile celorlalti numai ca mie sa-mi fie bine .

 

Leave a Reply