RSS
 

Descoperire

17 Dec

Cercetatorii britanici au reusit sa descifreze codul genetic a doua dintre cele mai grave tipuri de cancer. Oamenii de stiinta considera ca acesta este un moment crucial in prevenirea si tratarea bolilor incurabile, intrucat presupune identificarea tuturor mutatiilor care transforma celulele sanatoase in celule canceroase din tumorile pulmonare si cutanate, scrie The Telegraph.

O astfel de imagine de ansamblu asupra cauzelor fundamentale ale bolii va face posibila detectarea timpurie a acestora si crearea unor noi tipuri de medicamente. La un moment dat, o simpla analiza a sangelui va permite identificarea, tratarea si eliminarea cancerului fiecarui pacient in parte.

Codul ADN al cancerului de piele contine peste 33,000 de mutatii, majoritatea cauzate de expunerea indelungata la soare. In ceea ce priveste ADN-ul cancerului pulmonar, acesta contine aproximativ 23,000 de mutatii, de regula cauzate de fumul de tigara. Cele mai multe dintre aceste mutatii sunt daunatoare, insa doar o mica parte dintre ele pot cauza cancer. ( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6734993-cercetarea-domeniul-cancerului-revolutionata-noua-descoperire-genetica.htm )

E un lucru de mare folos pentru oameni .Unde ar fi daca s-ar aloca mai multe fonduri spre cercetare medicala si spre aflarea cauzelor acelor boli incurabile pentru a gasi cel mai bun antidot .A vindeca si a insanatosi oameni ar trebui sa fie marea politica de stat a oricarui politician din orice stat si din orice partid politic.

Dar lucrurile nu stau asa ! Ele sunt altfel si banii sunt indreptati spre acele lucruri care distrug specia umana si aceasta este durerea .

O sa fim vreodata capabili sa luptam pentru binele oricarui om si mai ales spre fericirea lui ?!

 

Leave a Reply