RSS
 

Descatusarea

27 Dec

Vrem , nu vrem sa recunoastem in aceasta tara in ultimii douazeci de ani s-au schimbat foarte multe intrun climat care il vedem mai anchilozat .

In primul rand , suntem altfel toti care ne-am trezit din ceea ce era in acea vreme .Apoi , suntem fortati de cele din jurul nostru sa gandim , sa fim intrun mod in care cererea-oferta , banii, pretul liber, piata descastusata de orice ingradire etc ne cladesc viata de zi cu zi .Suntem in morisca unor forte care ne-au indestulat cu materialul vietii si nu degeaba !

In interiorul nostru , al unora dintre noi , se duc lupte ale descatusarii fortelor noi, ale incarcarii cu izbanzi nebanuite in trecut , ale fericirii consumismului si ale dezradacinarii credintei ca se poate si asa , si cu mai putin sau mai deloc , ca a pastra traditiile tine de a carpi ceea ce ai cu un rand de cusaturi si de a fi mandru in prostia si neputinta ta .

Nu cred ca astfel de rost este al vremii in care traim .Avem nevoie de mult capital , avem nevoie de multa creativitate , avem nevoie de oameni care sa simta romaneste dar care sa se dedice fortelor esentiale romanesti pentru ale cladi o tara pe stanca , o tara care sa aiba un viitor , o tara de care sa fim mandri ca apartinem ei , o tara care se imprumuta zeci de miliarde pentru a cladi o patrie mandra de viitorul sau , slavita de semenii si cetatenii ei pentru prosperitatea care a antrenat-o in toate domeniile , o tara in care umilinta nationala sa nu mai fie si in care fiecare cetatean al ei sa aiba demnitatea de a pune /de a face cele care sunt in cinstirea vremurilor pe care le traim .

Sa fim demni , sa avem respectul cel mare de sine , sa respectam pe toti cei care ne respecta , sa ne straduim sa cladim o tinuta eleganta morala tuturor celor care sunt traitori pe acest pamant , indiferent de etnie .

Descatusarea interioara este o parte a marii descatusari etnice .Ea trebuie sa priveasca toate aspectele si toate laturile cladirii cetateanului responsabil , plin de virtute si ancorat timpului istoric trait .Pentru aceasta este nevoie de fonduri uriase indreptate spre domeniile prioritare ale natiunii si adancite acele laturi care au deficientele prezentului inca nerealist si inca neasezat in parametri prezentului digital si tehnologizant .

Misia cea mare a celor care vor sa decida in aceasta tara este de a fi alaturi de popor , de cei multi si de a face tot ce la sta in putere pentru ca acesta sa prospere, sa aiba un pic mai mult decat ieri , sa munceasca un pic mai mult decat astazi si sa fie mai responsabil maine mai mult decat in clipa de acum .

E mult de lucrat , e mult de lamurit la marele efort , dar fara de angajarea tuturor celor care simt povara sarcinii nu poti obtine mai nimic . Avem vremea semanatorii si este greu .Secerisul va fi mult prea tarziu si roadele lui depind de noi , de vreme , de ceilalti si de modul in care stim sa pregatim recoltarea .

Greul de abia incepe ….

 

Leave a Reply