RSS
 

Bosnia

22 Dec

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a condamnat Bosnia pentru ca a interzis tiganilor si evreilor sa participe la alegeri pentru functii publice, inclusiv pentru Parlament si presedintie, transmite AFP. Decizia Curtii de la Strasbourg a fost anuntata marti.

Magistratii au luat aceasta decizie dupa ce doua importante figuri publice din Bosnia au facut plangeri la Curtea Europeana: Dervo Sejdic, care este de orgine tiganesca, si Jakob Finci, care este evreu.

Finci a incercat sa-si depuna mandatul atat la alegerile parlamentare, cat si la cele prezidentiale. “Pe 3 ianuarie 2007, el a primit o confirmare scrisa din partea Comisiei Electorale Centrale, care i-a transmis ca nu este eligibil sa candideze din cauza originii sale evreiesti”, precizeaza Curtea Europeana a Drepturilor Omului. “( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6754170-bosnia-condamnata-strasbourg-pentru-nu-permis-accesul-functii-pentru-tigani-evrei.htm )

Deci , este cu putinta si asemenea eveniment ! Ei care doreau recunoastere , acum , ca bosniaci , fac pe interesanti si uita ca sunt la mana altora …Cum e sa fii lipsit de elementare drepturi de secolul XXI ? Pacat de aceasta conducere pe care o vedeam altfel !

 

Leave a Reply