RSS
 

Archive for decembrie 26th, 2009

Inzdravenire

26 Dec

La final de an , avand douazeci de ani de la inceputul credintei ca mergem pe un drum ales cum se cuvine ( de cine ? ) poate ar fi sansa mea de a spune cate ceva de ceea ce trebuie sa ne astepte , ca ceea ce a fost mai este cale de a intelege si vreme de a scrie pentru cei care intrun viitor se vor ocupa cu istoria .

Restul e tacere , din necunoastere sau din neputinta !

Primul lucru, ne trebuie sansa de a crede in noi , in fortele noastre si de a indrepta ceea ce se cheama slugarnicie , in demnitatea neamului .Aici ar trebui sa lucram cu cei tineri , cu cei in formare .Aici nu cred ca ar trebui sa ne uitam la bani ( mama lor de bani , ei mereu ne limiteaza si ne ingradesc in actiuni !? ), ci la constiintele celor care sunt in curs de formare si de a fi in incredere cu acest neam .

Nu avem sansa de mantuire daca fortele esentiale ale acestui popor nu sunt lasate sa lucreze in slujba tuturor .Cladirea unui spirit national autentic , neingradit de nicio opeliste si in respectul tuturor popoarelor este prima cale spre ceva care sa ne trezeasca la viata dea pururea.

Nu poti sa dainui daca nu te trezesti in fiecare zi cu zambetul pe buze , increzator , plin de elan in ceea ce se cheama sentimentul national .

Faptul ca esti roman ar trebui sa te cutremure si sa arate tuturor ca nu negociezi niciodata sentimentul national , ca nu stai la vorbe de pierzanie cu niciun om care sa-l nege , ca nu suntem cu nimeni alaturi care nu respecta ceea ce este romanesc !

Acesta ar trebui sa fie sloganul numarul unu al oricarui om politic daca ne-am respecta !

Totul este de negociat fara identitatea noastra si traditiile noastre !

Ceea ce trebuie sa ne caracterizeze in aceste decenii ale intaririi identitatii este taria de neam ! Supreme grija a tuturor trebuie sa fie respectul fiecaruia fata de tara sa , fata de istoria sa, fata de mosii si de stramosii sai ! Aceste lucruri nu se negociaza cu nimeni si pentru nimic in lume !

Ce fac cei care ne reprezinta ? Sunt ei esenta spiritului national ? O sa vina vremea in care totul se va da pe fata si vom vedea acestea in nuditatea lor ! de ce toti cei care sunt nascuti dintro mama si tata din acest pamant se indoiesc de cele ale noastre ?

Inzdravenirea noastra consta in acceptatea puterii individului contra tuturor catlor, claselor politice sau institutiilor statului .Nu poti crea un organism national puternic daca nu creezi un cetatean puternic, independnt , plin de personalitate si afectuos in toate ale vietii . Avem nevoie de o dezvoltare ampla a acelor forte care sa consolideze individul in identitatea sa .

Insanatosirea noastra nu poate veni decat de la noi , cei care suntem neamul si nu de la cei care il reprezinta de douazeci de ani cel putin prost !

In familie trebuie adaugat alaturi de laptele mamei si insuflarea dragostei de acest pamant , fata de acest neam , fata de aceasta cultura originala care este a noastra, in individualitatea ei .

Intremarea neamului fara de osanda este datorie si obligatie in acelasi timp .Nu poti avea dragoste abstacta fata de cei vii , cum nu poti crede ca fara de tine restul este infect, prost , de neluat in seama . Numai prin exemplu nostru , personal , putem cladi ceea ce ne lipseste !

Inzdravenire a nostra pentru noi , insanatosire a tuturor prin fiecare , intarire a firii fiecaruia in credinta si in dragoste fata de neam – acestea sunt elementele de substrat ale devenirii noastre in secolul al XXI-lea !

Nu stiu ce doresc altii noua , dar daca lucrurile nu merg in sensul scrierii mele este posibil ca peste catva timp sa nu mai auzim glasul cel sfant al neamului decat prin traduceri >?!?>