RSS
 

Archive for decembrie 17th, 2009

Raul din noi

17 Dec

Inceputul lui este din vremea primei noastre rodiri , cand am inceput anume sa dorim ceva si sa nu primim , sa cautam intunericul din noi fara a vedea mare lumina care ne este la indemana .

Inceputurile lui sunt semnalate de psihologi , de biserica , de vraci, de brahmani, de preoti , de cei care au studiat raul in toate formele lui .Cand nu stim sa transformam in bine ceea ce am primit ne incarcam cu raul din noi si-l dam apoi – fara voia lor – semenilor .Suntem , poate, acum , in aceasta lume patimasa, mai darnici de rau decat de bine prin nepasarea noastra , prin inselarea permanenta a celui de langa noi , prin tradarile continue fata de semeni , prin dorinta de a-mi fi mie bine chiar cu pretul raului altuia etc.

Neghina nu da roada graului niciodata si nici nu o va putea da vreodata ! Ea este in lanul de grau pentru a nu uita ca raul exista si fara sa-l chemi , fara sa faci apel la el .Greul lucrurilor de facut este de a face binele pentru ca a face rau este la indemana tuturor celor care nu au Dumnezeu sau il au degeaba pentru ca nu au nicio norma morala de convietuire cu altii alaturi si in buna pace .

Raul din noi starneste furtuna si daca nu doresti incetarea ei te transformi in intunericul fiintei robitoare de semeni si dai in altii veninul tau , putreziciunea faptelor tale , mormantul clipei in care nu sti sa faci bine .

Drepturile personale sunt sfiintite prin lumina faptelor noastre si nu prin rautatea clipei in care intunec toate orizonturile celorlalti numai ca mie sa-mi fie bine .

 

Descoperire

17 Dec

Cercetatorii britanici au reusit sa descifreze codul genetic a doua dintre cele mai grave tipuri de cancer. Oamenii de stiinta considera ca acesta este un moment crucial in prevenirea si tratarea bolilor incurabile, intrucat presupune identificarea tuturor mutatiilor care transforma celulele sanatoase in celule canceroase din tumorile pulmonare si cutanate, scrie The Telegraph.

O astfel de imagine de ansamblu asupra cauzelor fundamentale ale bolii va face posibila detectarea timpurie a acestora si crearea unor noi tipuri de medicamente. La un moment dat, o simpla analiza a sangelui va permite identificarea, tratarea si eliminarea cancerului fiecarui pacient in parte.

Codul ADN al cancerului de piele contine peste 33,000 de mutatii, majoritatea cauzate de expunerea indelungata la soare. In ceea ce priveste ADN-ul cancerului pulmonar, acesta contine aproximativ 23,000 de mutatii, de regula cauzate de fumul de tigara. Cele mai multe dintre aceste mutatii sunt daunatoare, insa doar o mica parte dintre ele pot cauza cancer. ( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6734993-cercetarea-domeniul-cancerului-revolutionata-noua-descoperire-genetica.htm )

E un lucru de mare folos pentru oameni .Unde ar fi daca s-ar aloca mai multe fonduri spre cercetare medicala si spre aflarea cauzelor acelor boli incurabile pentru a gasi cel mai bun antidot .A vindeca si a insanatosi oameni ar trebui sa fie marea politica de stat a oricarui politician din orice stat si din orice partid politic.

Dar lucrurile nu stau asa ! Ele sunt altfel si banii sunt indreptati spre acele lucruri care distrug specia umana si aceasta este durerea .

O sa fim vreodata capabili sa luptam pentru binele oricarui om si mai ales spre fericirea lui ?!