RSS
 

Archive for decembrie 8th, 2009

Visez

08 Dec

Ca oricare alt om si eu am zile multe in care visez de cele mai multe ori cu ochii deschisi , cu ratiunea treaza, cu toate simturile alertate la cele care sunt in viata mea , in cea a semenilor si a obstii.

E o fericire data de cel care ne-a creat sa putem sa punem in practica existentei noastre o lume dincolo de realitate .Inainte cu mult de a fi calculatorul , de a putea avea INTERNET-ul ca sussa uriasa de visare , inainte dea incepe sa avem dialoguri cu o lume pe care nu o cunosti si sti decat ca este asemenea tie , am avut cu noi , asupra noastra zi de zi aceasta infinita lume a visarii .

E mai mult decat orice si am profitat de ea acele exemplare umane care ne-am desprins de diferite niveluri ale animalitatii si am cutezat , din N motive , sa ne construim o lume a visarii , o lume a celor pe care ne dorim a le avea in jurul nostru sau a le infaptui intrun orizont pe care nu-l vedem aproape .

Este un dar si un mare har sa construim acest spatiu al nostru si daca il punem si pe hartie sa-l aiba toti semenii nostri interesati de acestea .Ce minunat ar fi sa dam frau liber tuturor copiilor si sa ne dea lume alor , lumea visarilor lor , lumea inchipuita de ei ca cea pe care o doresc in preajma lor .

Visez si eu la un spatiu al unui om liber , necuprins de nicio angoasa existentiala , la o constructie statala in care el sa fie indreptatit a spune ca este stapanul ei , ca el este cel care are posibilitatea sa decida , la o centrarea a institutiilor dupa interesul lui , la o canalizare a fortelor sociale pentru respectul omului si pentru cladirea in real a visurilor sale .

Visez la clipa in care constitutia unui stat sa aiba in centrul ei omul real , in care institutiile sa-l serveasca , la care orice sesizare indreptatita a lui sa fie repede rezolvata , in care libertatea , egalitatea , fraternitatea si dreptatea sa fie pentru cetateanul real nu pentru cel de pe hartia legii .

Visez la dreptul de a visa , la dreptul de a spera , la clipa in care visul poate fi ajutat sa devina realitate fara vreun amestec politic, la credinta ca nimeni si nimic nu poate fi mai indreptatit la a apara OMUL REAL decat omul liber, cand stim bine ca orice om are o singura viata , ca este unic si ca nu poti mereu sa-l pacalesti ca va fi si bine , si frumos si placut in alte timpuri si n8u in cel in care traoieste si el , irepetabilul , irecuperabilul, nesperat de fragilul si pamanteanul care i-a fost dat sa aiba o devenire intrun timp anume si nu in altul .

Poate nu visez la un spatiu limitat si incorsetant ca cel din sfera religiei , poate cutez a vedea dincolo de firea trecatoare a umbrelor noastre , poate marirea nesperata a sferei de cuprindere a visarii ne va da posibilitatea de a crea ceva de care nu suntem constienti acum ca se poate .

E greu daca avem mereu in constructie aceleiasi tipare ale unor creatori limitati la niste clisee si stereotipuri inerente unei culturi a foamei, a distrugerii unuia pentru binele altuia , a credintei ca putem face bine noua celor care avem puterea trecatoare si mult rau celor care sunt supusi.

Nu pot fi admise in gandirea si in visurile noastre satanicele regimuri ale extremei drepte si stangi care au batjocorit OMUL cum nicio minte sanatoasa si increzatoare in spiritul liber uman nu a cutezat a face in realul puterii !

VISEZ … …