RSS
 

Archive for decembrie 4th, 2009

Lepadarea de lume

04 Dec

Multi o vad ca si cum ar trebui sa te retragi din aceasta lume cu ale ei si sa mergi pe calea izolarii de ea, a pustniciei , a singuratatii , a manastirii si cugetarii izolate sau a odihnei in rau si in intuneric .

Nu cred ca este asa .

Lepadare de lume inseamna a omori inlauntrul tau trairea cu simturile impatimite ale raului, A FI IN STARE SA PRIMESTI NUMAI BINELE in viata ta , in fiecare clipa, in ori si ce zi , in mereu trecerea noastra la fapte spre fericirea sufletului nostru si al semenilor .

Aceasta eu o vad ca o lupta cu realitatea lumii in care traim , cu relele ei , cu meschinariile si patimile ei , cu ura si orgoliile ei , cu ispitele si greutatile zilei de la tot pasul.

Trebuie sa fugim de tot ce este nelumesc in sensul Bineluii , de toate ale Raului din viata de zi cu zi , sa alegem cu multa hotarare si sa culegem cu bucurie toate florile , cele placute sufletului nostru si al semenilor nostri .Iubind gradina cu frumusetile ei inaltatoare ne indepartam de greutatile vremurilor care ne conduc la a defaima , la a critica pe cel de langa noi , la a invidia colegul , prietenul , omul care ne-a facut bine sau ne-a ajutat la un anume necaz sau poticnire a noastra .

Asadar, aceasta randuiala a lepadarii de lume este spre implinirea firii noastre si nu impotriva ei , este pentru incarcarea noastra cu un spirit inalt ce isi are radacina in atmosfera Gradinii Edenului si nu pentru diavolescul firii care ne da senzatia de normalitate si de firesc in cautatea caii de a trai alaturi de altii .

Deci , lepadarea de lume nu inseamna fuga din ea si trezirea noastra in pustia sufletului si a trupului.