RSS
 

Archive for decembrie 2nd, 2009

Uitarea

02 Dec

Nu stiu la ce e buna memorarea clipelor ce le traiesti in intregul lor in aceasta lume , dar sigur uitarea este benefica pentru orice muritor .Cu ea ne intremam si devenim mereu proaspeti si plini de incredere in noi si in ceilalti ; cu ea suntem mai aproape de poruncile cele mari ; cu ea suntem vii si oameni.

“Uita-te-ar relele!”. Sunt si uitari benefice.Asa zic cei din vechime si ataca asa o mproblema esentiala a trairii noastre : fara de ea suntem mereu pusi pe harta , pe razbunare , pe gasirea la celalalt a lucrurilor care nu ne-au adus decat suferinta sau neplacere .

Uitarea ca nerecunoastere – este o alta fata a ei .Aici intervine prostia , lipsa de educatie , grija mai mare de tine si faptul ca de multe ori unii uita cele ce au fost facute de semeni lor ca binecuvantari, ca placut sufletului lor la un moment dat de cei apropiati lor si cand ultimii au probleme ei se fac ca nu stiu sau nu pot .

Uitarea ca mijloc de vindecare – la relele vietii , la cumpenele clipei cand sortii te pun in situatii de netrecut ) moarte celui apropiat , boli grave, pierderea unui copil etc. ) – este benefica .

Uitarea ca pacat – este atunci cand , fiind crestin , te faci ca nu mai ainicio obligatie fata de El si incerci sa faci pe cel care si-a luat viata in propriile maini si sa decizi fara Dumnezeu totul in favoarea ta si nimic bun pentru ceilalti .

Sa tinem minte cele care ne-au intemeiat si cele care ne dau tarie si incredere in noi si in ceilalti !

Sa uitam cele rele ale noastre si ale celor de langa noi ! Sa le dam tuturor increderea ca suntem fiii celui care ne-a creat si ne-a dat viata pe care o ducem cu ale ei bune sau rele .Fiecare cu a lui cruce spre izbanda sufletelor noastre !

Uitarea de sine – si deschiderea sufletului catre ceilalti , jertfa ta pentru binele tuturor este suprema cladire a Binelui si sacrificiul acesta intareste Fiinta si neamul cel mic al fiecaruia .

“Uita-ma!”- cuvant trist spus de unii oameni altora cand unele lucruri intre ei devin de nesuportat .

“Nu ma uita” - numele unei flori frumoase albastre , o cale prin care unii oameni cerem altora sasi aduca mereu aminte de noi , cei dragi.

OMUL LUPTA IN CONTRA UITARII , DAR DEVENIM DRAGI ALTORA DACA UITAM MEREU RELELE SI CLADIM BINELE PENTRU FIECARE !