RSS
 

Uriasul adormit

03 Noi

A. Romania, as spune, este uriasul adormit al regiunii. Exista un potential imens si, personal, as spune ca nu am luat in considerare Romania suficient de devreme. Dar as spune ca, in momentul in care analizam pietele emergente din regiune, intelegem bine, acum, ce oportunitate reprezinta Romania, unde exista un potential major de crestere. Din acest punct de vedere v-as considera la acelasi nivel cu Polonia.

Exista, totodata, o mare oportunitate daca raportezi Romania, ca tara, la tarile occidentale. In mediul online am vazut foarte multe exemple in care jucatori mici si medii au ajuns foarte mari deoarece, in acest mediu unde poti masura cu adevarat rezultatele, daca ai un serviciu sau un produs bun, poti obtine succes la nivel international.( sursa : http://www.webpr.ro/stiri-oameni-6407195-webpr-steffen-ehrhardt-google-romania-este-uriasul-adormit-regiunii-are-potential-imens-pentru-google.htm )

B. Principalele tendinte ale consumatorului: explozia de continut, ce determina o scadere a costurilor de productie a continutului; interactivitate si control; fragmentare. Industria media va trece prin schimbari imense in urmatorii zece ani, ceea ce se intampla acum este doar inceputul dezvoltarii mediilor digitale.( sursa : ibidem).

C. Tot ceea ce se intampla acum nu tine de tehnologie, tine de oameni. Acestia aleg unde sa mearga, unde sa-si caute informatia, cum sa foloseasca tehnologia. Ei apeleaza la semenii lor pentru opinii despre branduri. Ceea ce pretinde comunicarea prin social media este o schimbare a modului de gandire – pana acum ne gandeam la monetizare in functie de cati oameni urmaresc ceea ce le transmitem, acum trebuie sa gandim cu totul altfel.( sursa : ibidem ).

D. * Marketingul asa cum il stim a murit. Nu mai inseamna sa trimitem un mesaj si sa asteptam sa fim auziti. Consumatorii au mai multa incredere intre ei decat in companii, iar retelele sociale le ofera noi modalitati de a intra in legatura unii cu altii. Consumatorii sunt cei care decid ceea ce e relevant si pot sa evite comunicarea ta, daca nu o doresc. Suntem martorii unei transformari in marketing, de la o “functie tactica de business” la principalul domeniu strategic in activitatea unei organizatii.Sursa : ibidem ).

Este un potential urias la noi acasa , dar cine in vede , cine il incurajeaza si mai ales cine il promoveaza si sustine dpdv financiar ? Tinerii softisti ar trebui sa aiba multe facilitati min primul randpntru a ramane in tara noastra , apoi pentru a crea softuri care sa fie vandute in lume sisa aiba competitivitate mondiala .Ar trebui incurajata inovarea , creativitatea si toate oportunitatile care conduc spre dezvoltarea la tineri a competentelor digitale .Aici ar trebui sa fie in scoli profesori exceptionali de informatica si sa aiba vocatie pentru a descoperi si incuraja tanarul in acest domeniu , practic , esential din epoca . Dar cine este cel care fiind mult prea bun la informatica ramane in invatamant ? de ce ar face-o ? Aceasta este problema !

 

Leave a Reply