RSS
 

NU-minaretelor !

30 Noi

Surpriza de proportii in Elvetia: Musulmanii nu mai au voie sa contruiasca minarete – rezultate finale ale referendumului.

Musulmanii din Elvetia nu vor putea construi minarete, dupa ce 57,5% dintre cetatenii elvetieni au aprobat un referendum care cerea interzicerea acestui lucru. In schimb, elvetienii au respins interzicerea exporturilor de armament, cu 68,2% din voturi.

Rezultatul surprinde, in conditiile in care sondajele anterioare indicau faptul ca doar 37% dintre elvetieni sustineau interzicerea minaretelor.

In urma publicarii rezultatelor definitive ale referendumului, se impune modificarea Constitutiei.

Sustinuta de Uniunea democratica de centru (UDC, dreapta conservatoare) si de Uniunea democratica federala (UDF, dreapta crestina), dar combatuta de toate celelalte partide si de guvern, initiativa anti-minarete a reusit sa-i seduca pe elvetieni, noteaza Swiss Info.

Oponentii proiectului, printre care se numara si guvernul, afirma ca interzicerea minaretelor este discriminatorie si ar genera sentimente de ura fata de comunitatea musulmana.

In Elvetia traiesc 400.000 de musulmani si exista doar patru minare. ( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6581816-update-surpriza-proportii-elvetia-musulmanii-nu-mai-voie-contruiasca-minarete-rezultate-finale-ale-referendumului.htm ).

Aici se vede ca nu intotdeauna referendumul este calea prin care se poate intari democratia ! Eate vointa poporului dar nu este credinta Europei de astazi care ne invita la toleranta , la nediscriminare , la intelegerea celui de langa noi .

Unde sunt toate acestea in noua hotarare luata de cei care sunt poporul elvetian !!

 

Leave a Reply