RSS
 

JFK

22 Noi

O zi pentru istorie : asasinarea lui JFK, la Dallas.O mare pierdere pentru pacea lumii si pentru destinderea internationala.Poate altfel ar fi aratat lumea daca el isi ducea pana la capat un mandat sau doua .Oricum , impuscarea lui s-a realizat cu acordul unor institutii care nu erau straine de cele ale federatiei .

Incepuse cu un discurs de alta factura , privea in viitor mai mult decat semenii sai politici si mai increzator in forta liderilor de a schimba fata lumii .Dorea altceva in relatiile dintre oameni si intre tarile de pa planeta .Ar fi reusit, daca traia , sa dea un nou curs relatiilor internationale .

John Fitzgerald Kennedy (n. 29 mai 1917 – d. 22 noiembrie 1963), cunoscut şi ca John F. Kennedy, JFK sau “Jack Kennedy”, a fost cel de-al treizeci şi cincilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

A condus SUA din 1961 până la asasinarea sa survenită în ziua de 22 noiembrie 1963, survenită în Dallas, Texas. A fost unul dintre membrii cei mai proeminenţi ai familiei Kennedy implicaţi în politică, fiind totodată considerat un stindard al liberalismului american.

Odihna vesnica !

 

Leave a Reply