RSS
 

Dreapta socoteala

20 Noi

Cred ca avem la aceste ceasuri ale vremii multa nevoie de mai multa inima in minte si mai multa minte in inima !Aici poate ar fi si salvarea , scaparea noastra in stramtoarea in care am intrat!

Dreapta socotela ne face sa ne indreptam gandul spre cumpana intelegerii ascunselor talcuiri ale Cartii in care am fost invatati ca “Nu stiti ce duh graieste prin voi acestea ?”( Luca,9,55 )

De aceea , noi ca ucenici avem alta datorie decat sa ne stradium sa nu surpam ceea ce frumos si bine s-a cladit in Timpurile Eroice , in vremurile de liniste a sufletului si de neintrebari de felul :

” 1.Zis-a cel nebun în inima sa: “Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
3. Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
4. Oare, nu se vor înţelepţi toţi cei ce lucrează fărădelegea? Cei ce mănâncă pe poporul Meu ca pâinea, pe Domnul nu L-au chemat.
5. Acolo s-au temut de frică, unde nu era frică, că Dumnezeu este cu neamul drepţilor.
6. Săracul nădăjduieşte în Domnul şi voi aţi râs de nădejdea lui, zicând: Cine va da din Sion mântuire lui Israel?
7. Dar când va întoarce Domnul pe cei robiţi ai poporului Său, bucura-se-va Iacob şi se va veseli Israel. “( Ps.13;a se vedea si Ps.52 ).

 

Leave a Reply