RSS
 

Deci, se poate !

29 Noi

Iata ca incet, incet lucrurile intra in normalitate !

Stirea :

” Polonia scoate simbolurile comuniste in afara legii
de Stefan Popovici HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2009, 23:51 Actualitate | Internaţional

Presedintele polonez Lech Kaczynski a aprobat o lege ce prevede amenzi sau inchisoare pentru persoanele care detin sau cumpara simboluri comuniste, la 20 de ani de la prabusirea regimului totalitar. Noua lege a atras critici din partea parlamentarilor cu orientare de stanga si din partea altor observatori, care sustin ca prevederile si modurile sale de aplicare sunt ambigue, scrie Fox News.

In textul legii nu se specifica o lista a simbolurilor interzise. Totodata, de sub incidenta acesteia au fost scoase emblemele utilizate in scopuri artistice sau educationale. Legea a fost inaintata de catre partidul de dreapta “Lege si Dreptate”, aflat in opozitie, grupare care urmareste stergerea urmelor celor patru decenii de regim comunist. ( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6575649-polonia-scoate-simbolurile-comuniste-afara-legii.htm ).

Nu poate fi decat o concluzie : lumea incepe sa inteleaga ca fascismul=hitlerism= bolsevism= comunism.

Oricat ne-am ascunde dupa orice paravan trebuie sa vedem clar : totul este un regim totalitar care nu a facut decat sa distruga individualitatea si libertatea omului .Niciun asemenea regim politic nu poate fi aparat si mai ales iertat .Ele , toate , de orice fel si de orice doctrina , nu au facut decat sa ne sugrume dreptul de afi oameni , cu bunele si cu relele noastre , cu dorintele si cu insatisfactiile noastre .Nu avem nevoie de cineva care sa aiba grija de noi , care sa gandeasca in locul nostru , care sa ne dea hrana stiintifica in locul nostru etc .

Suntem fiinte umane care ne acomodam mai greu sau mai usor la imprejurarile in care viata nostra exista si se desfasoara pe acest pamant .Nu poate fi mai rau pe aceasta lume decat sa nu fi liber , sa nu iti poti decide tu cum vrei soata ta , sa nu poti sa cutezi a vedea lumea cum o doresti si pentru acest lucru sa nu fi acuzat , blamat sau inchis .Sansa la viata si la intretinerea ei o avem cu adevarat numai in masura in care suntem creatorii propriei noastre vieti .

 
 

Leave a Reply

 

 
 
 1. George

  30/11/2009 at 2:23 PM

  De la un fost elev din Breaza pe care l-ati pus sa invete rapoartele tovarasului la congresele nationale ale PCR (in loc de istorie):
  Repede v-ati mai dezis de comunism…

  Fostul secretar de partid, maiorul Zamfir, ce mai face? La revolutie s-a ascuns cateva luni…
  Sa nu-mi spuneti ca acum este comandantul liceului!!! Am sa cred ca Stoina era mai bun: "Indisciplina coroborate cu rezultatele proaste la invatatura ma face sa va indepartez de aci!!"

  Aaaa! Ce vremuri! Ma cuprinde nostalgia.

   
 2. Aurel Soare

  30/11/2009 at 6:03 PM

  Nu numai tu traiai in comunism ci si altii.

  Daca toate au avut un rost acela este ca eu am cautat sa ma trezesc si nu sa am resentimente .

  Pentru tine , oriunde esti si oricine esti, numai bine si sa fii sanatos , poate si iubit !

   
 3. tiberiu_d

  26/12/2009 at 9:27 AM

  foarte interesant acest comentariu pentru mine….