RSS
 

Comuniune

16 Noi

In celalalt incep sa ma recunosc .Cu altii devin ceea ce doresc a fi .Numai cu trupul meu nu sunt decat animal, poate unul singuratic .Cu sufletul , cu duhul cel launtric al meu caut sa comunic cu oamenii , sa-i inteleg si sa ma inteleg .Nu vad rosturile comuniunii decat daca consider ca viata fara de semeni , care sa-ti fie alaturi nu are sens .A trai in fericirea singulara este o sarcina grea care te conduce spre blestem .

Incep a ma recunoaste cand relatiile pe care le am sunt tot mai multe si de bucurie ca sunt cu cei ca mine alaturi .Avem chip, identitate , trairi proprii care mai de care mai accentuate spre binele nostru sau al altora .Suntem nascuti pentru disponibilitatea spre semenii nostri , suntem sociabili si nu putem sa ne transformam in individualisti extremi si patimasi .

Aparem in aceasta lume vizibila ca CEVA dar pe timp ce trece vremea devenim , NUMAI CU AJUTORUL CELOR DE LANGA NOI SI DIN PREAJMA NOASTRA , cineva .Un Om care trebuie sa se bucure ca traieste intre oameni si ca acestia au relele sau bunele care le avem si noi.Suntem iertatori cu noi 9insine si prea neinduratori cu toti ceilalti .De ce suntem asa de ” BINE ” educati ?

Prima noastra scoala de umanitate , de omenie este in relatiile interpersonale .Aici dovedim credinta ca iubim sau nu omul , aici suntem in proba de foc a facerii noastre si in marea dilema a materiei si a Duhului : o fi bine ca i-am dat si acestuia duh de viata ? Merita increderea Fiintei pentru un traseu de implinire a sufletului si de incantare a celor din jurul sau ?

Ca sa fii bine ancorat in comuniunea semenilor trebuie sa te modelezi si sa fii modelat .Trebuie sa stii sa accepti modelarea si sa dai modelului timp si ragaz in duh de a te schimba in Binele firii si al creatiei .A fi direct , a vorbi atunci cand poti cladi , cand aduci fericirea in sufletul colegului este o stare personalizata a fiintei de care ar trebui sa stim si sa fim mandri .

A nu avea in jurul tau oameni cu care sa vorbesti , sa te sfatuiesti, sa-ti spui parerea ta sincera si fara ocolisuri inseamna ca incepi a deveni singur .

Singuratatea omului contemporan a dus la distrugerea inceata , dar sigura a comuniunii si a elementelor de substanta care ne cladesc spre Creatorul care ne-a dat viata prin femeia care ne-a adus pe lume .

 

Leave a Reply