RSS
 

Archive for noiembrie 29th, 2009

Carne artificiala

29 Noi

Am sansa sa traiesc si un asemenea eveniment al stiintei :

” Carmangeria ar putea fi inlocuita in viitor de un laborator, cu oameni de stiinta pe post de macelari. Cercetatorii olandezi au creat pentru prima oara in laborator “o bucata de carne”. Oamenii de stiinta spun ca rezultatul muncii lor este asemenea carnii de porc.

Cercetarile nu s-au terminat, insa, iar specialistii sustin ca acum incearca sa imbunatateasca produsul, pentru ca oamenii sa doreasca sa il cumpere, informeaza The Telegraph.

Mai exact, mai au de lucrat la tesutul muscular. Dupa ce “preparatul” va fi gata, va fi testat de oameni si apoi va putea fi pus in vanzare. Pana la acel moment vor mai trece cel putin cinci ani, declara cercetatorii. Vestea i-a bucurat pe vegetarieni, care spun ca inventia le-ar da si lor dreptul sa manance carne. Atata timp cat nu este vorba despre o bucata dintr-un animal mort, nu exista nicio “obiectie din punct de vedere etic”, sustin acestia.

“Acest produs va fi bun pentru mediu si va reduce suferinta animalelor. Daca se simte si are gust de carne, oamenii il vor cumpara”, a declarat Mark Post, profesor la Eindhoven University. Proiectul este sustinut de catre guvernul olandez.( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6582413-oamenii-stiinta-creat-laborator-premiera-carne-artificiala.htm )

Stirea nu demonstreaza decat ca suntem mici si dorim sa fim considerati zei ca oameni .Este clar ca nu se poate vorbi de o victorie cand toate ale istorie are la baza si posibilitatea omului de a consuma carne si produse din carne .Nu asa era istoria lumii fara de carne si fara de vanarea animalelor .Poate sa supar pe unii dar acesta este adevarul din vechime si cred ca el va fi la fel si in viitor .este greu de a adapta aceasta specie umana la alte cerinte decat cele care au consacrat-o si au intarit-o in istorie .

Restul este fabulatie si spirit stiintific !!

 

Revenire la normal

29 Noi

Avem sansa – pentru cat timp !- sa se revina la normalitate !

” Guvernul Republicii Moldova a schimbat din “limba moldoveneasca” (MD) in “limba romana” (RO) toate referirile la limba de pe paginile sale oficiale, transmite Radio Europa Libera/Radio Libertatea (RFERL), care precizeaza ca decizia este inca un semn al reapropierii dintre cele doua tari.

Constitutia Republicii Moldova precizeaza ca limba oficiala este “moldoveneasca”, desi majoritatea lingvistilor sunt de parere ca limba folosita in Moldova nu difera prea mult fata de romana pentru a fi considerata o limba diferita.

Noul guvern de la Chisinau a declarat ca va incerca sa modifice Constitutia pentru a elimina conceptul de “limba moldoveneasca”.

RFERL precizeaza ca termenul de “limba moldoveneasca” a fost inventat de catre sovietici dupa anexarea regiunii, la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ei au impus, de asemenea, folosirea alfabetului chirilic in noua republica sovietica, pentru a o diferentia de limba romana, care are alfabet latin.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca oficiali moldoveni au solicitat in trecut translatori in timpul intalnirilor oficiale cu omologi romani, desi ambele tari vorbesc practic aceeasi limba, scrie RFERL.( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6579079-limba-moldoveneasca-inlocuita-limba-romana-toate-paginile-oficiale-ale-guvernului-chisinau.htm ).

Sutem la ceas de izbanda ! Sumtem in normalitate si in cunostinta de cauza ca poate in viitor va fi asa cum este in firea lucrurilor si nu va mai veni o forta politica ce va avea ca scop sa rada interesele nationale si sa faca impotriva neamului o politica falimentara in care sa atace Romania de dragul unor relatii active cu Rusia .

Este clar ca atata timp cat va mai fi Moldova ca statea trebuie sa siba relatii politice , economice normale cu Rusia .dar de aici la a face totul ca sa ataci Romania si sa umilesti istoria comuna a celor doua surori este cale lunga si aproape de neinteles .

Daca stim ceva istorie ceea ce este in Moldova de dincolo de Prut nu face decat sa ne confirme usturimea asupririi rusesti intrun teritoriu neslav .Toate sunt rastalmacite si influentate de panslavism .

Rusi a pentru a avea raporturi normale si a influenta astazi o tara ca Romania ar trebui sa tina seama de simtamintele romanesti ale majoritatii populatiei de acolo si de aici si sa incurajeze unirea acestora cu noi .asa ar avea de castigat si asa ar fi cea care nea-r crea probleme de identificare si de comportare democratica . Ca Rusia se comporta ca in secolele tyrecute nu face decat sa-=i fie ei rau si sa aiba ea probleme in diplomatia mondiala .

Nu e la Kremlin o forta integra care sa apere valoriole Rusiei in secvolul al XXI-lea si de aici nu are deact de pierdut .Altfel ar sta lucrurile cand fata Rusiei ar fi indreptata spre democratie si spre a inchega relatii puternice pe valori noi europene .

Poate viitorul va fi de partea ei si a nostra pentru ca avem nevoie de relatii foarte buen cu acest mare stat din Rasaritul nostru .

 

Deci, se poate !

29 Noi

Iata ca incet, incet lucrurile intra in normalitate !

Stirea :

” Polonia scoate simbolurile comuniste in afara legii
de Stefan Popovici HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2009, 23:51 Actualitate | Internaţional

Presedintele polonez Lech Kaczynski a aprobat o lege ce prevede amenzi sau inchisoare pentru persoanele care detin sau cumpara simboluri comuniste, la 20 de ani de la prabusirea regimului totalitar. Noua lege a atras critici din partea parlamentarilor cu orientare de stanga si din partea altor observatori, care sustin ca prevederile si modurile sale de aplicare sunt ambigue, scrie Fox News.

In textul legii nu se specifica o lista a simbolurilor interzise. Totodata, de sub incidenta acesteia au fost scoase emblemele utilizate in scopuri artistice sau educationale. Legea a fost inaintata de catre partidul de dreapta “Lege si Dreptate”, aflat in opozitie, grupare care urmareste stergerea urmelor celor patru decenii de regim comunist. ( http://www.hotnews.ro/stiri-international-6575649-polonia-scoate-simbolurile-comuniste-afara-legii.htm ).

Nu poate fi decat o concluzie : lumea incepe sa inteleaga ca fascismul=hitlerism= bolsevism= comunism.

Oricat ne-am ascunde dupa orice paravan trebuie sa vedem clar : totul este un regim totalitar care nu a facut decat sa distruga individualitatea si libertatea omului .Niciun asemenea regim politic nu poate fi aparat si mai ales iertat .Ele , toate , de orice fel si de orice doctrina , nu au facut decat sa ne sugrume dreptul de afi oameni , cu bunele si cu relele noastre , cu dorintele si cu insatisfactiile noastre .Nu avem nevoie de cineva care sa aiba grija de noi , care sa gandeasca in locul nostru , care sa ne dea hrana stiintifica in locul nostru etc .

Suntem fiinte umane care ne acomodam mai greu sau mai usor la imprejurarile in care viata nostra exista si se desfasoara pe acest pamant .Nu poate fi mai rau pe aceasta lume decat sa nu fi liber , sa nu iti poti decide tu cum vrei soata ta , sa nu poti sa cutezi a vedea lumea cum o doresti si pentru acest lucru sa nu fi acuzat , blamat sau inchis .Sansa la viata si la intretinerea ei o avem cu adevarat numai in masura in care suntem creatorii propriei noastre vieti .