RSS
 

Archive for noiembrie 15th, 2009

Lumina si iubire

15 Noi

Intro trecere omeneasca prin intelegerea parabolei de astazi ( cea a samarineanului milostiv )avem a reflecta la ceea ce ne este dat decand ne nastem si la ceea ce primim cu cresterea noastra in diferite contexte .

Lumina cea dreapta , cea asemenea creatorului o avem prin nastere si ne duce spre a indreptatiti a vedea rosturile lumii , ale semenilor si indreptatita lucrare a celor care in rostul lor sunt alaturi de noi in ceea ce facem intro traire anume la ceasul istoriei .

Iubirea este o alta chemare a fapturii noastre si o ai numai in masura in care te intalnesti – in mod spiritual – cu Hristos, cu modelul oferit de El noua .Nu poti sa vezi si sa nu simti , nu poti sa intelegi fara suflet , decat cu ratiunea !

Taina intelegerii in acest mod nu au avut-o preotul si levitul si nici nu o aveau cum sa o aiba caci numai cu ratiunea intelegerii textelor nu faci mare lucru .Dincolo de ea este nevoie de un simtamant mai adanc al apropierii de OM , de cel real , de visurile si de necazurile lui. Altfel este totul vorba in vant !

O mica povestioara spune :

” Un om sarman nu mai avea nici un ban la el in buzunar. Era un om intelept, un om credincios. Si i-a cerut cineva de pomana; iar el, neavand nimic, i-a spus: “Omule, n-am nimic. Dar uite, iti dau mana mea. Mana mea si dragostea mea”. Si atunci sarmanul a spus: “Nimeni, de cand sunt eu cersetor, nu mi-a facut un dar asa de pret ca dumneata; sa-mi dea mana si sa ma socoteasca asemenea lui; nu sa ma vada un cersetor, un dispretuit, un lepadat”.

Si Mantuitorul spune:

“Mergi si fa si tu asemenea lui!”

( e prima zi din postul Craciunului , un post placut pentru ca il tinem pentru NASTEREA Mantuitorului, clipa mareata a schimbarii Lumii )