RSS
 

Archive for noiembrie 10th, 2009

Talentele prostiei

10 Noi

Multe in jurul nostru demonstreaza ca prostia are si talentele ei .Talentele prostiei sunt prolifice la acel individ care se forteaza sa ceara drepturi pe care crede ca le merita si este mereu nedreptatit .Nemultumindu-se in sine tot timpul se considera frustrat si se straduieste sa porneasca o campanie in stil propriu pentru ca el se simte terorizat , subevaluat .

Falimentul celor ” sapte ani de acasa “, apoi al scolii care nu l-a facut sa-si inteleaga adevarata valoare , l-a condus spre esec personal si spre lauda prostiei.Suferinta scolii a devenir din ce in ce mai mult o manifestare in viata sociala , in cea publica o suferinta individuala , un handicat al celor care au angoase de fel si fel si care cauta sa conduca totul la esecul lor .

Destinul unei societati este alcatuit si din destinul a mii de indivizi care sunt infumurati , plini de sine , supraevaluati de sistemul putrezit al nonvalorilor .Umbra rece a tristetii ne cuprinde pe toti cand analizam la sange rezultatele din sistemul educational .

Deficitul de educatie ne-a condus la formarea unor indivizi in care amestecul de selectiv si neselectiv se face simtit , in care visele si iluziile se amesteca , in care realitatea si iluzoriul fac corp comun.

In democratie , din pacate , fiecare primeste ceea ce majoritatea ii ofera si daca aceasta este cladita pe un sistem agrar-pastoral intro epoca a informaticii si cunoasterii atunci ai sanse sa fii parasit de mare directie a dezvoltarii personale si nationale .

Coeziunea sociala trebuie sa se bazeze pe competenta , pe afirmarea valorilor muncii , pe un proces arid de selectie a calificarilor valide in realitatea tarii si a regiunilor .

Succesul oamenilor ar trebui sa aiba la baza succesul lor in sistemul de educatie si acesta sa fie bazat pe satisfactia clientilor ,dar si a clasei dascalilor .

Diplomele ar trebui validate de competentele cerute dupa parcurgerea unui curs de formare profesionala liceala sau universitara .Dar lucrurile nu stau asa si prostia talentului de a avea diplome si a fi un nimeni pentru ca nu sti sa faci nimic eficient si folositor incepe sa se generalizeze si sa produca efecte in alte domenii: politic , economic, cultural si chiar religios.

Daca gandesti putin sau mai deloc te poti insela mult si foarte usor, daca timpul trece si efortul intelectual este in salturi si acel om tot in salturi este la nivel moral , tot in mizeria in care a fost doreste sa traiasca in continuare .

Daca se asaza linistit in lene asa doreste sa si termine , fara stresul muncii si cu inselaciunea semenilor si ridicarea sa rapida pe plan social prin orice mijloace .

Pieirea vine din lipsa ratiunii ca fara de valori si munca nu putem cladi o comunitate .