RSS
 

Tulburare

10 Oct

Toti ne anunta ca in viitorul apropiat totul se va tulbura .Este o vreme a umilintei , in care pierderea limpeziimii, a transparentei tuturor actiunilor te indreapta spre neliniște sufletească, îngrijorare, frământare, emoție.

Perturbarea normalului in toate sferele de activitate face ca situatia sa se intunec, sa nu mai aiba claritate si limpezime.O mare parte din cei afectati iși pierde sau sunt pe cale să-și piardă liniștea, judecata limpede, normală .

Multi si-au pierdut din proprietatea de a percepe clar realitatea înconjurătoare, întunecandu-se si zbuciumandu-se de modul in care au ajuns la ananghie , nepricepand nimic din intunericul clipei .

Stanjeneala e la tot pasul si dezechilibrele sociale pot duce la perturbari majore de care pot profita cei care arunca pe piata publica idei extremiste , antisemite , xenofobe , rasiste , anticapitaliste , antievreiesti etc. Ei isi pot gasi prozeliti in aceste vremuri tulburi pentru oricine doreste sa le vada cu adevarat la adevarata lor valoare .

Cuvintele de ordine ar trebui sa fie : CALM , COMPROMIS , RESPECT , SOLIDARITATE dar ele scapa atentiei celor care sunt in capul deciziei si al actiunii favorabile pentru mari mase de cetateni.Nu trebuie dect o maciuca la un car cu oale , spune o vorba romaneasca si mare dreptate are intransa.

A rascoli emotiile oamenilor in aceasta vreme este un pericol major pentru stabilitatea sociala si a crea o dezbinare pe seama unor idei care nu tin seama de starea natiunii la acest moment este o tulburare a normalitatii.

Greul de acum incolo incepe si are in vedere modul in care vom fi in masura sa gestionam tulburentele de orice fel din interior si , mai ales, din exterior . A intari armele persuasiunii , ale miscarii exemplare pe multiple fronturi cu folosul general este tinta strategica numarul unu a anului care o sa curga de aici inainte. De rezultatul acestei perioade va depinde eficienta democratiei pe aceste meleaguri mioritice .

Impaienjenirea sociala a momentului nu este favorabila nimanui, nici celor care au provocat-o si nici celor care o suporta .Impuritatiile realitatii ne pot indrepta spre ce e mai rau daca nu vrem sa le vedem , sa le observam , sa le analizam si sa initiem operationalizarea lor la nivel social.

Un vis : “S-a facut parca zgomot mare pe pamant, tunet, cutremur si tulburare. Si deodata au iesit doi balauri mari, gata sa se lupte unul cu altul, si urletul lor era cumplit. Dupa urletul lor, toate popoarele s-au pregatit de razboi, ca sa loveasca pe poporul dreptilor. Si iata a venit pe pamant zi de negura si intuneric, de necaz si stramtorare, de mare durere si tulburare. Atunci tot poporul dreptilor s-a tulburat, temandu-se de raul lor; s-a pregatit sa piara si a inceput sa strige catre Domnul. La strigatul lor, a iesit parca dintr-un izvor mic un rau mare cu apa multa, a stralucit lumina si soare, s-au inaltat cei smeriti si au nimicit pe trufasi” (Cartea Esterei,Cap. 1 ).

 

Leave a Reply