RSS
 

Reutilizarile trecutului

26 Oct

De cele mai multe ori cand anlizezi miscarea ideatica a frontului istoriografic al unei epocii vezi cu ochii mintii ca istoricii nu analizeaza evenimentele istorice din prisma epocii , ci , de cele mai multe ori , constructia lor in timp si reutilizarile trecutului pentru unele fapte ale prezentului .

Greul incepe cand te prinzi de mecanism si incepi sa iti creezi o baza de instrumente care sa te conduca la a putea demonta fiecare articulatie a acelui cadru care se formeaza in timp si care te conduce la a sustine o idee care este mult departata de la timpul producerii unui eveniment istoric si care este sustinuta de anume interesem care s-au format si care se formeaza in grupurile mici ale celor care au infaptuit o rasturnare a unei paradigme i9storice si care vor sa impuna maselor un nou scenariu care sa le sustina puterea , interesele si structura lor ideatica .

In continua glisare , un eveniment este intro interpretare permanenta in functie de marile interese ale unor grupuri care conduc lumea ideilor unor comunitati spre ceea ce ele doresc .Manipularea poate fi usor vizibila in regimurile totalitare sau camuflata de grupurile de interese complexe sau multiple in cele democratice .

A analiza un eveniment, proces istoric in continua miscare este sarcina istoricului . ” Prrezentul actiunii este timpul istoriei “!Prezenteismul , trecutul care nu mai trece , istoricii care creeaza in cintinuu un trcut la timpul prezent ma indreptatesc sa afirm ca misia celui care se ocupa de trecut este de a-l sincroniza cu prezentul si de a-l orienta spre viitorul unui moment .

 

Leave a Reply