RSS
 

Nain

18 Oct

Suntem in grea cumpana , in care sufletele noastre devin din ce in ce mai mult fara de Suflu Divin , in care negraitele cuvinte nu-ti dau voie sa te eliberezi de trecutul inca necuratat.

Suntem in cetatea Nain in care jalea este mare pentru ca unicul fiu al unei vaduve nu mai este , a murit si mare sprijin pentru perioada care o sa vina pentru mama indurerata nu o sa mai fie .

Drama ei este si intristarea cetatii , grija obstii este sa fie cele randuite respectate .

Si totusi , acolo , se iveste Iisus care reimbraca ordinea pamanteasca cu noua sa ordine .Plansul femeii este transformat , dupa invierea baiatului , in bucurie .

Totul se poate realiza daca exista speranta si omul potrivit la timpul cel fara de hotar , la vremea de restriste , la ceasul de intuneric si de pierdere a vietii , de negasire a unui drum care foloseste unei comunitati in indreptarea ei .

Drama noastra capata dimensiuni apocaliptice in conditiile in care totul nu capata sens , nu conduce spre limpezimea multimii si nu transforma vartejul nesperantei in clipe de Lumina . Cum poti privi imensa datorie publuca , recesiunea acuta din toate sectoarele , neincrederea tuturor in toti si in toate decat ca plansetul unei mame care este parasita de cei este mai drag ?!

Cetatea noastra isi asteapta un oaspete care sa ne conduca la soarele fericirii si care sa ne propuna putina galceava si multa incredere si mulca spre intarirea identitatii noastre de fiinte si de traitori in aceste meleaguri .

 

Leave a Reply