RSS
 

Mare mila Ta

19 Oct

De cele mai multe ori incercam sa apelam la cele sfinte cand vedem ca si demersul logic si constructia de bun simt sunt atacate si distruse de interese mici , uneori , meschine si fara de indemnuri spre comunicare benefica tuturor .

Lucrurile devin grave cand in mintea unora care conduc sunt disfunctionalitati de gen educatie , respect de sine si respect de ceilalti , onestitate de poporul care ti-a incredintat o demnitate etc.

Multimile sunt linistite in istorie cand rostul stupului nu este deranjat si , mai ales , cand totul se face spre bogatia fiecarui stup.El isi vede incet si fara de zgomot de viata sa , isi cladeste pacea in ierarhia sa , isi misca membri in rostuiri tainice sau publice numai de ei cunoscute si cred ca totul este condus pentru a fructifica munca onesta a celor din interiorul stupului .

Daca lucrurile stau altfel , incet , dar sigur el se pregateste , cateodata far sa isi dea seama de reconstructia suprapunerii si daca nu merge nici asa de distrugerea si incepereaunei noi cladiri a institutiilor in favoarea dezvoltarii libere si nestingherite a lor .

Marea lor mila se desfasoara in vremuri de liniste pentru ca in celelalte timpuri indignarea capata forme de revolta si ,cateodata , de sange pe care il cer cei care nu au inteles ca la cei multi poate fi si adevarul lor , ca nu poti sa propui cai in care multimile sunt scazute in traiul lor , sunt fortate sa devina legume , sunt educate sa vada ca altfel nu se poate si ca viata de rama este singura salvatoare a traiului celor imbuibati de putere .

Cateodata stau si ma tot gandesc cum unii au uitat ca ei sunt acolo pentru ca cei multi i-au pus pentru a munci zi si noapte ca lor ( celor multi )sa le fie un pic mai bine !

Nu cred ca mai merge cu : ” ce o fi , o fi !”, ” Merge si asa “, ” se poate si mai prost “, si cred ca daca trezirea acestora nu va veni curand multimile vor incepe sa se intrebe de rosturile lor in democratii si sunt convins ca vor gasi si caile care sa-i conduca spre o existenta mai linistita .

Poate unii au uitat , dar eu , acum , incerc a le spune ca :

ORICE OM NU TRAIESTE DECAT O SINGURA DATA

si are dreptul sa-si duca viata in demnitate si in respect macar fata de sine !

 

Leave a Reply