RSS
 

Amartia

21 Oct

In greaca cuvantul inseamna ratacire, mers intr-o directie gresita si anume, pe calea mortii si nu a vietii.Este definit ca fiind pacatul.

Inseamna instrainarea de sensul originar al alcatuirii cetatii, de viata traita in armonie, de intelegere intre semeni.

Un esec existential, o cale de mers in care a-i uitat ca trebuie sa-ti atingi tinta pentru care esti pe aceasta lume .Prin vointa proprie luptam sa ne distrugem , sa gasim acele mijloace care ne indeparteaza unul dealtul , in care sa ne uram , sa judecat relele vietii noastre si sa uitam sa iubim .

Nu poti sa traiesti detasat de comunitate , de semenii tai cei din obstea unde traiesti , unde te implici si unde ai multe responsabilitati si raspunderi.

O fiinta lipsita de personalitate este ca o frunza in vant ce cata a fi dusa de puterea zilei – vant , ploaie, furtuna etc.- acolo unde ea doreste.Ea isi pierde esenta pentru care a aparut , aceea a luptei pentru Vis , pentru Frumos , pentru Bine si pentru Oameni.

Alegerea cu voie a relelor, preferinta de a te intocmi cu raul in lucruri marunte sau importante si a privi cu invidie drumul binelui de creeaza incet dat sigur o nefiinta , un trup care este distrus , o fiinta care se atomizeaza in clipele de transformare a esentei sale atunci cand intunericul ii cuprinde mintea , sufletul si fapta .Monstru devine si actioneaza pierzandu-si calitatea de Om .

A lupta contra lui trebuie pregatire , forta si tarie sufleteasca dar si sprijin si elan al nebuniei de a aseza Lumina acolo unde masele doresc raul firesc al traiului ca vietuitoare neputincioase .

 

Leave a Reply