RSS
 

Alegerile

30 Oct

De cand ne nastem suntem intrun mediu care ne influenteaza si care ne ofera in tot timpul diferite alegeri .

De cand incepem drumul vietii stim mai mult decat sigur ca el duce si spre singura certitudine care este moartea .

In tot acest timp avem a alege in permamnenta . Nu exista in trecerea noastra clipe in care sa nu avem a decide din cel putin doua variante drumul pe care vrem sa-l urmam .De cele mai multe ori alegerile sunt ale vietii si mai putin ale noastre in cunostiinta de cauza .asa se petrec ele si noi intram in jocul lor .S-ar putea ca acestea sa fie in concordanta cu modul nostru de a vedea lumea , dea sesiza raul si binele din ea , cu discernamantul pe care il avem la un moment dat asupra unor idei , fapte care ne conduc spre alegerea noastra .

Alegem drumul nostru care poate fi o carare , un drumeag , o poteca , de munte sau de deal , o linie batuta pe un pamant din campie, un drum , o autostrada .cateodata ea este cum am dorit-o noi si ar fi un destin magistral , alteori iese cum au aruncatsortii pe om in valtoarea trezirii raului din lume si din imprejurimi si avem a zice ca sunt destine frnte , condamnate la sisiful devenirii a ceva care necesita truda si lacrimi .

Oricum am lua acest drum al caintei el este o traiectorie a noastra la care ii suntem SUBIECTI .

Alegerile noastre ne dau un destin, ele sunt sarea si piperul vietii , ca traire in detaliu a esentei pamantesti a omului. Nu poti crede ca ceea ce este in jurul tau este implacabil ! Toate laolalta sunt pentru a alege tu calea pe care doresti sa mergi .

Linul vietii nu-i o comoara , iar trudnica zabovire pe jarul calirii otelului nu poate sa te faca erou !

Alegerile ne fac un destin si ne indreapta spre a privi lumea cu ochii cu care vrem si putem percepe realitatea din noi si , mai ales , din jurul nostru .

Alegerile … viata … destinul …povata !

 

Leave a Reply