RSS
 

Archive for octombrie 5th, 2009

Paralizie

05 Oct

Tot in luna octombrie , dar in anul 1920 , a fost prima greva generala din Romania . Iata ca a venit vremea sa am si eu parte sa asist la cea mai mare greva generala din istoria postdecembrista din 5 octombrie a.c.In loc sa fie aniversata Ziua Mondiala a Cadrelor Didactice , am avut o ridicare a tuturor bugetarilor la greva .Este un pas inainte spre ceea ce reprezinta dreptul nostru de a ne manifesta public in marea agora .Este respectul pe care il meritam de la cei care ne conduc si au – unii ! – credinta ca ne si dau salariile ! Pacat ! Nu cred ca pentru acest lucru s-a murit in decembrie si nu cred ca trebuia sa treaca douazeci de ani ca sa fie acest fapt pe care , eu , sincer , nu-l doream niciodata poporului meu /din care fac parte si eu .Este un lucru care trebuie sa puna semne de intrebare si mai ales sa provoace schimbari ale conditiei umane a concetatenilor mei in acest inceput de mileniu.

 

L

05 Oct

Intro zi de luni ( ca si astazi ca zi ) , la ceasul zece post meridiam , acum cincizeci de ani , am venit , in aceasta zi , pe lume .Acum , la prag aniversar, multumesc cerului si tuturor celor care au contribuit ca eu sa fiu pe acest pamant si ma inclin lor cu multa plecaciune .Dumnezeu sa le dea sanatate si multa intarire in crezul lor !

Am o jumatate de secol si acest lucru ma incanta si ma uimeste : ce repede trece viata , ce mult ducem cu noi si nu stim sa pretuim ! Suntem fericiti de clipele in care am putut sa iubim soarele , sa inaltam Lui imnuri si slava celor care ne-au dat cate ceva ca sa putem fi ceea ce suntem .

Afara a fost o zi superba , cu soare mult si caldura dupa ce doua zile au fost de ploaie si de frig . Cum nu se poate mai bine cerul mi-a vestit o bucurie ca sunt alaturi de cei frumos , ca increderea in cei din jur este intarirea in suflet , ca mijirea unor noi orizonturi , cu frumusetea lor , cauta sa mi se deschida si sa ma indrepte spre armonia Universului .

Cei dragi mie au fost cu totii in jurul meu si mi-au dat cate putin din bucuria lor, ca si eu am pus ceva in devenire fiecaruia .
Tuturor m-am inclinat !

Sunt fericit , bucuros si implinit prin sotie , fiice, gineri , nepoata .Restul e trecator si plin de surprize .Cred ca si in viitor drumul sa-mi fie cu cele care sa ma satisfaca prim munca si sudoare de care nu am cum vreodata sa scap.

Tuturor numai bine si sa fiti iubiti si sanatosi !

 

Muguras

05 Oct


La miezul zilei astazi nepoata mea a implinit sase luni de viata , de bucurie si de frumusete a trairii ! Este un muguras ce vine a ne spune ca viata trebuie traita si implinita in cei care sunt ai tai , acei care sange din sangele tau , duc vestea cea buna mai departe si mai aproape de sufletul cel mare al Inaltului .

A fost plina de viata , bucuroasa ca in jurul ei au fost toti cei dragi , a primit cadouri si a fost rasfatata zilei .( http://picasaweb.google.com/pischineata/Aniversare6Luni#5389009904661279506 ).

LA MULTI ANI EMMA !