RSS
 

Soc in pacea lumii

11 Sep

FAPTELE :

11 septembrie 2001. Ora 8:46 – un avion deturnat intra in turnul de nord al World Trade Center. Ora 9:03 – al doilea avion se izbea de turnul de sud. Doua evenimente care au lasat o lume intreaga fara cuvinte. In direct, la televizor, se transmitea unul dintre cele mai sangeroase atentate din istorie. Turnurile Gemene, simbol al celei mai mari puteri din lume – erau in flacari. La doua ore dupa atacuri, ambele turnuri s-au prabusit. Bilantul: 3.000 de morti.

INTERPRETARILE:

1) Autoritatile americane si Comisia speciala de ancheta au afirmat ca atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost organizate si realizate de catre organizatia Al Qaeda. 19 teroristi islamisti au deturnat patru avioane comerciale: doua aparate au lovit WTC din New York, unul a izbit cladirea Pentagonului iar un altul s-a prabusit in Shanksville (Pennsylvania). 2.993 de oameni din 90 de tari au murit in atacuri.

2) Autoritatile americane au stiut ca urma sa aiba loc un atac insa nu au reactionat din dorinta ca atentatele sa reuseasca.

3) Turnurile Gemene de la World Trade Center au fost distruse cu ajutorul unor demolari controlate, realizate din interior.

4) Pentagonul nu a fost lovit de catre American Airlines Flight 77 ci de catre o racheta lansata de “elemente din interiorul guvernului american”.

5) United Airlines Flight 93, care s-a prabusit in Pennsylvania, a fost doborat de catre o racheta.

6) Cladirea numarul 7 din World Trade Center a fost distrusa de o explozie controlata.

7) Avioanele care au distrus Turnurile Gemene au fost teleghidate si dirijate de la sol.

8) Actiunile listate la bursa ale companiilor United Airlines si American Airlines au cunoscut “fluctuatii neobisnuite” chiar inainte de 11 septembrie.

9) Atacurile nu au fost opera Al Qaeda, iar inregistrarile video si audio cu liderii organizatiei care vorbesc despre “succesul lor” sunt falsuri.

Etc….

Indiferent de modul in care aceste evenimente au fost si sunt interpretate un lucru este clar : dupa 11/9 , in lumea intreaga , lucrurile normale nu aumai stat asa : libertatile si drepturile cetatenilor – sub toate aspectele _ au fost mult limitate , ingerintele organelor de coercitie si de siguranta nationala aurealizat amestecuri brutale in viata privata a oamenilor liberi in numele apararii de terorism. TERORISMUL a devenit sloganul epocii : orice se intampla rau este la baza ceva terorism , orice atentat are un initiator terorist – daca se poate si islamic si arab , ar fi mai bine . Lucrurile sunt amestecate si au scapat de sub control.

Avem nevoie de noi politici de siguranta nationala in care cetatenii sa-si recapete drepturile, sacralitatea proprietatii private si libertatea omului sa fie elementele centrale ale regimului libertatii instaurat de parintii epocii moderne .

 

Leave a Reply