RSS
 

Rost

07 Sep

” Sa fii la rostul tau ! “, ” sa ai un rost in viata ! ” implica poate o intalnire a ceea ce vrei sa fii cu ceea ce ai reusit sa fii .A avea un drum al tau pe acest pamant este ca si cum ai reusit sa-ti rostuiesti viata si sa fii in randul lumii , sa te asemeni ei , cu tot farmecul ei sau cu toate ale ei rele .

Ce rost are viata? Dupa unii , ea nu are niciun sens pentru ca sunt prea luminati ei sau prea jos si nu vad nimic dincolo de ce materiale .Nu puteau fi prea prosti oamenii din toate timpurile si din toate civilizatiile cand au gasit un rost al acestei vieti .

Viata n-are nici un sens daca stai si-l astepti sa-ti vina el si sa te gaseasca . Problema la nivelul individului este : ori dai un sens vietii, ori traiesti degeaba , asteptand sa-ti arate cineva sensul cu degetul. Daca lucrurile pot fi si manipulatorii ele sunt asa din proasta educatie primita in familie , in scoala si in comunitate .De cele mai multe ori avem nevoie de cimpanzei , de oameni care sa fie ecoul , daca se poate un ecou pronuntat al clasei conducatoare sau al sefilor de orice fel .

Fara sa vrem aici intervine slabiciunea de sistem .Creem oameni fara de substanta launtrica pentru a infrunta orice obstacol al vietii si fara de a avea creativitate , dorinta de nou si de innoire la nivel individual si colectiv .Rostul in turma este pieritor in secolul al XXI-lea.Rostul LIBERTATII erste de a recrea oameni in acord cu sufletul lor , cu marea lordorinta de libertate , cu posibilitatea alegerii multiple a unei anume cai care se potriveste cel mai bine unui pui de om si nu a unei singure cai pentru o multime de indivizi .

Numeni din exteriorul individului liber nu poate sa impuna solotia lui , reteta lui , stilul sau de afirmare , chiar daca a fost de succes , celorlalti , pentru ca fiecare este altceva , sunt alte conditii si mereu sunt alte trairi si alte mesaje ale raportarii la soare , la stele , la oameni , la tot ceea ce ne inconjoara .

Unii pot spune ca viata are ce rost vrei tu sa-i dai .Poate nu sunt departe de adevar ! A te mobiliza si aface ca drumul sa fie in viata al tau este o victorie si un lucru de cutezanta .

Totul are un rost pe aceasta lume ? NU ? Daca da ,atunci orice gândăcel, orice cerşetor sau copil al străzii, orice frunză de copac, floare sau firicel de praf, totul are rost. Suntem parca creati intro ArMONIE UNIVERSALA care este imposibil sa nu aiba un Creator !!!

Ce rost are de traim pe lumea aceasta ! Este o intebare pe care este imposibil sa nu ne-o punem si sa nu incercam sa-i dam raspunsuri .Cred , cu tarie , ca marele nostru rost este sa facem fapte bune , sa ne aliniem cu actiunile noastre marii armonii din Univers, sa credem ca suntem nemuritori prin ceea ce suntem in stare sa modificam in viata altora in bine , in frumos , in adevar .

Cand faci ceva care aduce bucurie, fericire la un om , la mai multi semeni , cand poti si ai facut sa fie posibil ca un pui de om , un tanar sa-si croiasca un nou drum al sau , sa fie multumit de sine , sa iubeasca viata si Lumina atunci iti implinesti si mai mult rostul , atunci parca te luminezi si esti multumit de raza de lumina transmisa altora .Ei nu au cum sa te uite si aducerea lor aminte despre tine si despre fapta/faptele tale intaresc convingerea ca fiecare are un rost al lui anume pe care este obligat sa-l descopere si sa-l puna in valoare pentru el si pentru semenii lui .

 

Leave a Reply