RSS
 

Normalitate

02 Sep

In plus infinitele nevoi pe care omul le are cred ca ar trebui pusa si nevoia de normalitate in viata de zi cu zi , in viata sociala , in toate situatiile si in toate demersurile , in cautarile noastre de mai bine in care sa ne straduim a nu afecta prea mult pe altii , in sperantele noastre pentru a nu fi prea futurologice si , deci, mai putin normale , in firescul devenirii noastre in care totul ar trebui sa fie organic , legat de crezul nostru de muritori .

Nu poti cladi ceva solid si plin de temeinicie daca nu ai in vedere starea de normalitate . Numai regimurile neasezate , cele totalitare si cele care sunt cladite pe nonvalori pot aduce in spiritul vremii situatii de nenormalitate . A face acte grabite , a te transforma peste noapte in justitiar , a fi tu numai cel care detine adevarul fara a vedea si miile de opinii ale altor semeni , a crede ca esti investit cu forta politica pentru a schimba lumea dupa chipul partidului / coalitiei pe care o reprezinti , cred , ca este o eroare .

A aseza o tara , a intemeia o norma noua , a decide un nou drum in societate , a cladi legi pe picior si culmea a si le dori cele mai bune , mai necesare , mai bine cladite sunt dovezi ale imaturitarii cetatenesti si ale nefirescului care a devenit o norma intro societate prea miscatoare si cu oameni politici prea schimbatori.

Greul intro vreme de criza este de a aseza legi solide si mai mult decat necesare pentru a fi cu un pas inainte in ajutorul cetatenilor umili, neajutorati financiar , someri, amarati de timp si de viata . Cum altfel poti sa te menti ca subiect politic cand tu vrei numai sa te intaresti in averea personala si sa capeti mari puteri in stat fara a vedea cetateanul simplu ca doresti sa-l slujesti pe el , pentru ca el te-a ales .

 

Leave a Reply